Politie zoekt meer informatie over liquidatie Sven Prins

Foto: Politie

Vrijdagavond 25 september werd op de rotonde Akerstraat / Heerenweg op de grens tussen Brunssum en Heerlen bij een schietpartij de 30-jarige Sven Prins uit Brunssum geliquideerd.

Het slachtoffer zat samen met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat, Reinstraat en Akerstraat in Brunssum enkele honderden meters werd achtervolgd door een Volkswagen Golf en daarbij meerdere malen werd beschoten.

De achtervolging eindigde bij de rotonde Akerstraat met de Heerenweg in Heerlen, waar het slachtoffer werd aangetroffen in een nabijgelegen tuin. De bijrijder wist te ontkomen en hield een voorbijganger aan die hem naar het ziekenhuis bracht.

Volkswagen Golf

De auto die de daders gebruikten was een zwarte Volkswagen Golf, type GTI, met het kenteken 06-SGS-8. Deze auto is kort na de schietpartij uitgebrand teruggevonden in het Belgische As (bij Genk). Deze auto was al eerder, in de nacht van 29 op 30 juni, gestolen vanaf de Sleper in Brunssum.

Meer informatie

Omdat het onderzoek naar de liquidatie tot nu toe niet leidde naar de verdachten is alle nieuwe informatie over de schietpartij, de daders en eventuele conflicten waar het slachtoffer mee te maken had, welkom.
De politie doet er alles aan om dit misdrijf op te lossen. Naast buurtonderzoek en getuigenverklaringen, technisch en tactisch onderzoek besteedde het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht op 29 september aandacht aan dit incident.

Alle informatie die meer duidelijkheid kan geven over de schietpartij, de beroving of de achtergrond van het slachtoffer is welkom.
Concreet heeft de politie de volgende vragen:

  • – Wie heeft meer informatie over de diefstal van de Volkswagen Golf GTI in de nacht van 29 op 30 juni vanaf de Sleper in Brunssum?
  • – Weet u waar de zwarte Volkswagen Golf GTI in de periode 30 juni tot 25 september 2015 is geweest of heeft u deze zien rijden?
  • – Heeft u informatie over de daders?
  • – Heeft u informatie over eventuele conflicten die het slachtoffer had, met wie of waarover?
  • – Is u die bewuste vrijdagavond 25 september in de omgeving van de Akerstraat / Heerenweg in Brunssum / Heerlen of de Torenstraat en Reinstraat iets bijzonders opgevallen?

U kunt uw informatie doorgeven via 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.
Een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen is ook altijd mogelijk. Bel dan met 079 – 3458999.

Reacties