Thermenmuseum doet mee aan de Rabo Museumkidsweek tijdens herfstvakantie

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Tijdens de herfstvakantie van 17 oktober tot en met 1 november organiseert het Thermenmuseum in Heerlen een speciaal programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar tijdens de Rabo Museumkidsweek.

Rabo Museumkidsweek

De Rabo Museumkidsweek daagt kinderen, tijdens de herfstvakantie, uit zélf creatief te zijn. Kinderen kiezen hun eigen museumschat uit de collectie van het Thermenmuseum in Heerlen en verzinnen daar een (beeld)verhaal bij. Ieder kind dat een filmpje of verhaal instuurt ontvangt het exclusieve Gouden Boekje: “Inkie de schatbewaarder”. Een jury kiest uit alle inzendingen 12 winnaars, één per provincie. De hoofdprijs is een vlucht in een Dakota vliegtuig. Kinderen die willen meedoen sturen hun bijdrage naar: www.museumkids.nl

In het Thermenmuseum “Heb jij de Romeinse X-factor?”

De Romeinen zijn honderden jaren lang het machtigste volk op aarde geweest. Om zo succesvol te zijn moeten zij in het bezit zijn geweest van de X-factor. Deze herfstvakantie kun je in het Thermenmuseum ervaren of jij net zo slim, creatief en behendig bent als een Romein. Ontdek en beleef het Romeins parcours: Weet jij hoe je een Romeinse tempel bouwt? Hoe schrijf je jouw naam in Latijn? Hoe snel ben jij op Romeinse badslippers en maak tot slot een selfie op een Romeinse sofa.

Thermenmuseum, Coriovallumstraat 9, Heerlen. www.thermenmuseum.nl

Over Rabo Museumkidsweek

Rabo Museumkidsweek is een initiatief van de Museumvereniging en de Rabobank om landelijke aandacht te creëren voor het museale aanbod gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Nederland telt honderden prachtige musea met bijzondere collecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum is een schatkamer waar kinderen vele juweeltjes kunnen ontdekken.
Kijk voor het volledige aanbod van musea voor kinderen tijdens de herfstvakantie op www.museumkidsweek.nl.

Reacties