Rabo Museumkidsweek in Kasteel Hoensbroek

Foto: Historisch Goud

Tijdens de herfstvakantie van 17 oktober tot en met 1 november organiseert Kasteel Hoensbroek een speciaal programma voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar tijdens de Rabo Museumkidsweek.

Musketiers in Kasteel Hoensbroek!

Beleef het musketiersleven in Kasteel Hoensbroek, zie de wapens die de Musketiers gebruikt hebben en vertil je aan het gewicht ven een kanonskogel. Een musketierszwaard in je hand nemen, het buskruit ruiken en je verkleden als een echte musketier. Beleef het verhaal van D’Artagnan met de familietocht. Wil je meer weten over de bewoners van Kasteel Hoensbroek in de 17de eeuw? Leen in het kasteel een tablet, ga op zoek naar de QR-codes en geniet van de ludieke filmpjes van Honoré met zijn geliefde Isabelle.

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, www.kasteelhoensbroek.nl

Rabo Museumkidsweek

De Rabo Museumkidsweek daagt kinderen, tijdens de herfstvakantie, uit zélf creatief te zijn. Kinderen kiezen hun eigen museumschat uit de collectie van kasteel Hoensbroek en verzinnen daar een (beeld)verhaal bij. Ieder kind dat een filmpje of verhaal instuurt ontvangt het exclusieve Gouden Boekje: “Inkie de schatbewaarder”. Een jury kiest uit alle inzendingen 12 winnaars, één per provincie. De hoofdprijs is een vlucht in een Dakota vliegtuig. Kinderen die willen meedoen sturen hun bijdrage naar: www.museumkids.nl

Over Rabo Museumkidsweek

Rabo Museumkidsweek is een initiatief van de Museumvereniging en de Rabobank om landelijke aandacht te creëren voor het museale aanbod gericht op kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Nederland telt honderden prachtige musea met bijzondere collecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum is een schatkamer waar kinderen vele juweeltjes kunnen ontdekken.
Kijk voor het volledige aanbod van musea voor kinderen tijdens de herfstvakantie op www.museumkidsweek.nl.

Reacties

Cookieinstellingen