Sprookjesdagen bij de Miljoenenlijn

Foto: Miljoenenlijn

Vanaf 18 oktober tot en met 1 november wordt de Miljoenenlijn in Simpelveld omgetoverd tot een wondere sprookjeswereld vol magische figuren, prinsessen en ridders.

U kent ze vast: Sneeuwwitje, Doornroosje, Vrouw Holle, de Gelaarsde kat. De klassieke sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault die al vele generaties lang werden voorgelezen door onze ouders of grootouders in vele vertalingen en varianten. Waarmee we als kleine kinderen wegdroomden naar een wereld vol sprookjesfiguren.

Vanaf zondag 18 oktober brengt de Miljoenenlijn haar bezoekers even terug naar deze nostalgische tijd. Bezoek bijvoorbeeld het huisje van de Zeven Dwergen, knabbel aan het koekjeshuisje van Hans en Grietje, neem een kijkje in de grot van Ali Baba en wordt door de rattenvanger van Hamelen de trein in geleid.

Speciaal voor kinderen is er een speurtocht die ze uitdaagt om alle nostalgische sprookjes rondom het station en in de trein te ontdekken.

Ssst.. Stoomstadje wordt Sprookjesstadje

Op vrijdagavond 16 oktober, 2 dagen voor de Sprookjesdagen bij de Miljoenenlijn wordt de gemeente Simpelveld omgetoverd naar Sprookjesstad. Voor de vierde keer wordt hier het sprookjesevenement “Stoomstadje wordt Sprookjesstadje” georganiseerd. Vanaf 18.30 uur kan iedereen, jong en oud, een prachtige sprookjestocht door Simpelveld maken langs maar liefst 25 sprookjesacts.

Actie:

Kinderen van 3 tot en met 11 jaar die verkleed komen als sprookjesfiguur mogen tijdens de sprookjesdagen bij de Miljoenenlijn gratis mee met de stoomtrein (maximaal 2 kinderen per volwassene)!
Volwassenen betalen €12,50 per persoon voor de stoomtrein. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.miljoenenlijn.nl.
In het sprookjesbos in Valkenburg mogen kleine sprookjesfiguren in de weken van 18 oktober tot en met 1 november op vertoon van hun ZLSM-treinkaartje ook gratis naar binnen. Volwassenen betalen € 7,50 per persoon.

Reacties