Opening Park Meezenhof 25 oktober aanstaande

Zondag 25 oktober wordt de Meezenhof in de Heerlense wijk MSP feestelijke geopend. Iedereen, maar vooral de bewoners uit de wijk MSP, wordt van harte uitgenodigd om daarbij tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig te zijn.

Park Meezenhof

Met de ideeën van de buurtbewoners als basis werd het plein de Meezenhof vormgegeven als een soort ‘Mijnwerkerspark’. Inclusief verwijzingen naar een mijnwerkershuis en naar mijnschade, gedeeltelijk gemaakt en aangelegd met hergebruik van materialen uit oude mijnwerkershuizen. Ook de bijzondere speelplek op het hoogste punt in de Talmastraat, een kleurrijke ruïne, is gecreëerd van een aantal ‘afgezaagde’ huizen. Verder heeft het parkplein een heuse kruidentuin.
Park Meezenhof grenst aan de nieuwe MSP Allee, in de hoek van de Talmastraat-Groen Van Prinstererstraat en Dr. Kuyperstraat.

Opening

De feestelijke opening wordt opgeluisterd met muziek, er is een markt waar lokale ondernemers hun waar of diensten kunnen aanprijzen, en een tentoonstelling over het ‘wonen in de buurt’. Nu en vroeger. En er valt te genieten van een overheerlijk kopje ‘koelsoep’ bereid met kruiden uit de Meezenhof en groenten uit de Stadstuin van Meezenbroek.

Vrijwilligers en spulletjes gevraagd

De organisatie zoekt nog vrijwilligers die willen helpen bij het maken van deze soep. Voor de ‘woon-tentoonstelling’ is verder nog vraag naar spulletjes die in uw optiek horen bij ‘wonen in de buurt’. Een foto van vroeger, een schilderij waar u trots op bent, een collectie postzegels of iets anders wat u graag met uw buurtgenoten wilt ‘delen’. Uiteraard krijgt u deze spullen na de tentoonstelling weer terug!
Daarnaast zijn er nog marktkraampjes beschikbaar voor ondernemers die daar graag hun producten en/of diensten willen verkopen.

Voor de tentoonstelling, het helpen met de soep en het bemannen van de marktkramen, kunt u zich aanmelden bij Cynthia Smeets. Natuurlijk kunt u ook voor vragen, ideeën en opmerkingen bij haar terecht. Bel via 06-24295399 of stuur een mail via [email protected]

 

Door: Mariëlle Roozen

Reacties