Parkstad Zorgbeurs 2015, zaterdag 17 oktober in Parkstad Limburg Stadion

Parkstad Zorgbeurs 2015, dé gezondheidsbeurs van Limburg, vindt komende zaterdag plaats in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Deze gezondheidsbeurs informeert de bezoeker op een aantrekkelijke en interactieve manier over een breed aanbod van diensten en producten.

Nederland gezond en wel

Behalve de ruim 100 bedrijven en organisaties die diensten en producten op het gebied van zorg en welzijn aanbieden staat het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport centraal: ‘Nederland gezond en wel’. Blijf zo lang mogelijk gezond, en maak zieken zo snel mogelijk weer beter, is hierbij de ambitie. Ook wil het ministerie mensen met een beperking ondersteunen en maatschappelijke participatie bevorderen. Hoe dat in de praktijk zou kunnen, is ook te zien bij de Parkstad Zorgbeurs 2015.

Breed aanbod

Een bezoek aan de Parkstad Zorgbeurs is een veelzijdig, gezond en interactief dagje uit. Bezoekers kunnen zich laten informeren over beauty en wellness, een gezonde levensstijl, voeding en gewichtscontrole, vitaliteit en persoonlijke verzorging. Over de nieuwste maaltijden aan huis tot fruit, sapjes en delicatessen. Meedoen aan workshops en proeverijen.
Ook thuiszorg, zorgwonen, zelfredzaamheid, en de zorg voor mensen met een beperking zijn onderwerpen die aan bod komen.

Belangenbehartiging

Daarnaast presenteren zich de nodige patiëntenverenigingen en belangen- en vrijwilligersorganisaties. Zij geven voorlichting en steun aan mensen met een ernstige, chronische of levensbedreigende ziekte of aandoening, en helpen bij het verwerken van het ziek zijn en het versterken van de mogelijkheden, de draagkracht en de onafhankelijkheid.

3FM Serious Request Heerlen 2015 en het Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Vanuit neutraliteit, onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Al 150 jaar.
Van 18 tot en met 24 december komt het Glazen Huis van 3FM Serious Request naar Heerlen. Tijdens de Zorgbeurs zal het Rode Kruis een lezing en presentatie geven over het thema ‘the next generation’, het goede doel waar straks in december door heel Nederland voor in actie zal worden gekomen. Het motivatieteam van 3FM Serious Request zorgt voor leuke interactie tijdens de beurs.

Meer informatie via internet en Facebook.

 

Reacties