‘De Dag van de Duurzaamheid’ bij Hoeve Corisberg op Heerlerbaan

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De landelijke ‘Dag van de Duurzaamheid’ wordt weliswaar vandaag al gehouden, maar morgen zaterdag 10 oktober organiseren De Hoeve Corisberg, Stichting Buurtontwikkeling Heerlerbaan en Transition Town Parksjtad voor de eerste keer hun “Dag van de Duurzaamheid”.

U kunt op hoeve De Corisberg dan kennismaken met diverse organisaties en bedrijven die actief bezig zijn met het begrip ‘Duurzaamheid’. Er worden rondleidingen gegeven en het is mogelijk om diverse workshops te volgen.
Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op hoeve De Corisberg, Corisbergweg 1 te Heerlen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid kijkt naar de huidige behoefte die de mensen op de aarde hebben en hoe dit in de toekomst ontwikkeld kan worden zonder dat de mensen, het milieu of de economie in gevaar komen. De organisatoren willen laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is en hoe de inwoners van Parkstad daar zelf wat aan kunnen doen.
Deze eerste keer proberen de organisatoren u een globaal overzicht voor te schotelen van wat er mogelijk is op het gebied van voeding, energiebesparing en, in deze tijd zeker niet onbelangrijk, kostenbesparing in het algemeen.

Aanstaande zaterdag kunt u bij Hoeve Corisberg kennismaken met:

De Hoeve Corisberg

Een kleinschalige woon-werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, werkend vanuit antroposofische inspiratie. Bij de hoeve hoort ook een gemengde boerderij waar volgens biologische principes gewerkt wordt. Daarnaast is er een biologische boerderijwinkel. Er is allerhande informatie te vinden over antroposofie en biologisch tuinieren. Er zullen rondleidingen door de biologische tuinen gegeven worden met een hoop uitleg. Ook is die dag de biologische winkel open, en bakt de bakker ambachtelijke vlaaien en bereidt heerlijke broodjes. Uiteraard geheel biologisch verantwoord te combineren met een kop koffie, thee of een sap. Kinderen kunnen zich vermaken op de grote schommels en ze kunnen de dieren op de boerderij bezoeken.

Transition Town Parksjtad

Zij hebben een infostand waar onder andere informatie te krijgen is over permacultuur en over LETS (diensten en goederen ruilen zonder geld). Ook is het Repair Café aanwezig: Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit, een broodrooster die niet werkt, een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Breng je kapotte spullen maar mee. In het Repair Café is deskundige hulp aanwezig, zoals meerdere elektriciens, één of twee naaisters, een timmerman en een fietsenmaker. Leo de Groot geeft een workshop “Levensweb” waarin hij je het belang van diversiteit in de natuur laat ervaren.

Duurzaam Wonen en het Energieteam Heerlen

Duurzaam Wonen en het Energieteam Heerlen laten je zien hoe je thuis eenvoudig kunt bezuinigen op energie. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt er gelijk een afspraak maken om deze deskundigen bij je thuis te laten komen om samen je huis te controleren op mogelijke besparingen. Eenvoudige maatregelen kunnen soms gelijk toegepast worden en sommige zijn zelfs gratis.

Natuur en Milieu Federatie Limburg

Wil je zelf groene energie opwekken, maar is je woning daar simpelweg niet geschikt voor? Dan is het starten van een gezamenlijke energie-coöperatie wellicht een goede oplossing! Alle in’s en out’s hiervan kom je te weten tijdens de gratis workshop “Energie opwekken met de buurt”.

Budgetkring Maastricht

In verschillende steden in ons land bestaat een zogenaamde budgetkring. In een budgetkring leren mensen greep krijgen op hun budget en daarmee ook op hun leven. De kring focust op bewuster en zuiniger omgaan met geld, energie, spullen en het milieu. Jeanine Schreurs zal je er alles over vertellen en geeft ook een workshop tijdens deze dag.

Via Viridis

Cathy Huynen kan je alles vertellen over natuureducatie en wandelen in onze omgeving.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Plaats: Hoeve Corisberg, Corisberg 1 Heerlen
Tijd: 11.00 uur – 16.00 uur

Reacties