Zes innovatieve Limburgse mkb’ers in landelijke top

Dit jaar staan 6 innovatieve Limburgse ondernemers in de landelijke MKB Innovatie Top 100. Zij werden vandaag door de Provincie Limburg in het zonnetje gezet in kasteel Groot Buggenum in Grathem.

Tot die 6 innovatieve ondernemers behoort 1 Heerlens bedrijf, Qwiek dat gevestigd is op Nieuw-Eyckholt. Het bedrijf levert een combinatie van slimme technologische toepassingen die minder-mobiele mensen moet prikkelen om vooral in beweging te zijn en te blijven. Op een eenvoudige manier in hun eigen woonomgeving of met medebewoners.

“Vernieuwing is essentieel voor de concurrentiekracht van het Limburgse bedrijfsleven. Ik ben dan ook trots op deze zes bedrijven,” zegt Beurskens. Hij hoopt dat de nominaties een stimulans zijn voor andere ondernemers om ook meer te innoveren. “We blijven we als overheid ook inzetten op faciliteren van innovatie door MKB’ers met programma’s als LimburgMakers en de InnovAward.”

Dat er nu 6 Limburgse ondernemers genomineerd zijn, is volgens Beurskens een opsteker. Temeer, daar er in 2014 geen Limburgse nominaties waren en het aantal in 2013 slechts 3 bedroeg.

Gedeputeerde Beurskens is met name verheugd nu blijkt dat ook kleinere ondernemingen op de lijst staan. Opvallend noemt Beurskens dat er bij de genomineerden 4 onder ‘life sciences’ geschaard kunnen worden, één van de topsectoren in Limburg.

De 6 genomineerden zijn:

  • MosquitNo in Roermond, een bedrijf met producten die beschermen tegen muskieten en andere insecten;
  • Twan Heetkamp Trailers uit Venlo, die vrachtwagentrailers ontwikkelt met koelsystemen die worden gevoed met energie gewonnen uit remenergie van de truck zelf;
  • Mezuro in Susteren, een bedrijf dat mensen op straat telt via communicatienetwerken en camera’s en met de hieruit verkregen gegevens kunnen analyses worden gemaakt voor bijvoorbeeld verkeersmaatregelen of verruimen van winkeltijden;
  • MyDiagnostick Medical in Maastricht heeft een handzaam apparaat gemaakt waarmee huisartsen en patiënten gemakkelijker hartritmestoornissen kunnen signaleren;
  • Arion in Geleen, inmiddels een multinational met vernieuwende producten voor de gezondheidszorg;
  • Qwiek uit Heerlen, dat producten ontwikkelt om minder mobiele mensen te activeren.

Reacties