Hiphop- en Breakdance-lessen bij ‘HFC Dancestudio’

Archieffoto HFC Dancestudio
Foto: HFC Dancestudio

Heerlen is sinds afgelopen vrijdag een dansschool rijker. En een hele bijzondere!

Dancestudio HFC is helemaal nieuw, funky en fresh. HFC staat voor ‘Heerlen Funcky City’, een stadsbeeld waaraan iedereen via deze upcoming dansschool kan gaan meebouwen. Hiphop en Breakdance, in allerlei aspecten, kun je hier onder de knie proberen te krijgen. En een eerste serie gratis proeflessen van docenten Jop Vermeesch, Diede Vermeesch en Celine de Munter in de afgelopen weken liet door een te gekke opkomst zien dat er interesse voor bestaat.

Opening

Tijdens de officiële opening vrijdag 2 oktober in het voormalige CBS-gebouw aan de Kloosterweg 1 maakten een ruime 150 bezoekers op een ‘losheupige’ manier kennis met dansstudio HFC, de dansdocenten, hun visie en missie.
De avond begon om 18.00 uur met een eerste les én met de voorronde van de ‘battle’ waaraan iedere geïnteresseerde b-boy en b-girl (break boy en break girl) uit de omgeving mocht deelnemen.
Daarna volgde een demonstratie van de dansdocenten, en werd er verder ‘gebattled’ in de halve finale en de finale totdat de uiteindelijke winnaar van de battle een leuke herinnering in ontvangst mocht nemen.

Initiatiefnemer

Job Vermeesch nam het initiatief voor deze dansstudio. Voor de 26-jarige succesvolle danser en dansdocent Vermeesch is dansen al van kinds af aan zijn passie en leven, hij kon bij wijze van spreken eerder dansen dan lopen. Om deze passie een duidelijkere vorm te kunnen geven ontstond bij hem het idee om een dancestudio te beginnen. Vooral ook omdat nog niet zoveel dansstudio’s actief waren op het gebied van hiphop en breakdance, wilde hij zo’n plek creëren. En dat zou zeker moeten kunnen in een stad als Heerlen, al geruime tijd de thuishaven van ‘The Notorious IBE’, het oudste en grootste Hip Hop en Urban dance evenement van Nederland.

Talentontwikkeling

Kern van de aanpak van HFC Dancestudio is talentontwikkeling. Wil je iemand die zich vanuit een natuurlijke begaafdheid bekwaamd heeft verder helpen, dan moet je hem daarin faciliteren. Aanleg is weliswaar een belangrijke factor, maar is niet alles bepalend. Het gaat om een juiste combinatie van voorzieningen, goede voorbeelden, begeleiding en motivatie. Dat proberen we te creëren.
Bij HFC Dancestudio signaleren, ondersteunen en coachen de docenten de jongeren. Met het doorzettingsvermogen en enthousiasme van de jongeren willen de docenten hun laten ervaren dat ze ergens goed in zijn, en dat ze met de juiste ondersteuning zelfs nog beter kunnen worden. En dat leidt tot toenemend zelfvertrouwen en bewustzijn van vooruitgang. Waarmee talentontwikkeling in hoge mate karaktervormend is.
“Daarnaast proberen we, door het aanbieden van deze faciliteiten, de talenten hier in de streek te houden. We zien dat veel getalenteerde dansers naar elders vertrekken, veelal naar de Randstad. Als er hier de juiste faciliteiten zijn is de kans groter dat ze hier blijven. En dat is alleen maar goed voor de stad.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Door: Mariëlle Roozen

Reacties