Wapens en drugs aangetroffen bij internationaal onderzoek in Heerlen en Brunssum

De politie van Heerlen en Brunssum deed vandaag, op verzoek van hun Belgische collega’s uit Eupen, een aantal onderzoeken in het kader van mogelijke overtredingen van de Opiumwet. Hierbij zijn 2 personen aangehouden die aan de BelgiĆ« overgeleverd zullen worden.

De politie onderzocht een woning aan de Maastrichterlaan in Brunssum, en woningen in Heerlen aan de Zeswegenlaan en Willemstraat. Bij het doorzoeken van laatstgenoemde woning stuitte de Heerlense politie, behalve op 30 gram amfetamine, op een vrij ongebruikelijke verzameling wapens. Er werdens messen, zwaarden, bijlen en een vuurwapen gelijkend op een revolver aangetroffen. Maar ook 2 mortieren, waarvan er een van het type High Explosive mortier.
De Explosieven Opruimingsdienst moest ingeroepen worden om de mortieren af te voeren om ze op een veilige plek tot ontploffing te brengen.

De Nederlandse politie maakte proces-verbaal op van de aangetroffen drugs en wapen, en gezien de aangetroffen hoeveelheid drugs zal de gemeente Heerlen worden verzocht om de woning op de Willemstraat te sluiten op grond van artikel 13B Opiumwet.

Reacties