Verkiezing meest innovatieve toeristisch-recreatieve ondernemer

‘Thinking out of the box’ - gemaakt door kunstenaar Marco van Kooten
Foto: VVV Zuid-Limburg

De datum voor het inschrijven van de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015 is verstreken. Uit heel Zuid-Limburg zijn er inzendingen binnengekomen.

Dit jaar met name van dagattracties – inclusief een inzending uit België – hoewel de accommodaties ook niet aan de lijst ontbreken. De kandidaten zijn inmiddels voorgelegd aan de jury die tot 5 oktober de tijd heeft om een Top 5 hiervan samen te stellen op basis van de vastgestelde criteria. De Top 5 zal op 15 oktober een bezoek krijgen van de jury waarna de consument ook een stem zal krijgen in de verkiezing om de meest innovatieve toeristisch-recreatieve ondernemer van Zuid-Limburg. VVV Zuid-Limburg organiseert deze verkiezing om vernieuwing in de branche te stimuleren.

Kanshebbers

Laco Glanerbrook in Geleen, Lowa Testcenter in Gulpen, Mystery House in Valkenburg, Ontmoet Anna in Meerssen, Kasteel Limbricht, Camping Vinkenhof in Schin op Geul, Asino Centrum Nederland in Maastricht, Boerderij restaurant aan Sjuuteeanjd in Schinnen, Project De Groene Ring rondom Stein, Continium, Columbus en Cube in Kerkrade, Kasteel Hoensbroek, Rendez-Vous in de Gemeentegrot in Valkenburg, Stichting Openluchttheater Valkenburg, Waalheimer Farm in Walem, Connecterra in Maasmechelen (B), Rooms/Soup Solo in Maastricht en Fun Valley Maastricht in Eijsden.

Verkiezing VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

Op basis van het jurybezoek op 15 oktober zal de vakjury de 2 ondernemers kiezen die rechtstreeks naar de finale gaan. Daarna volgt een online stemming (30 oktober tot en met 30 november) onder de overgebleven bedrijven uit de top 5 om de 3e finaleplaats in te vullen op basis van de meeste stemmen. Tenslotte worden de 3 finalisten weer aan de vakjury voorgelegd die de uiteindelijke winnaar kiest. De winnaar van 2015 zal bekend worden gemaakt op woensdag 20 januari 2016 tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg.

Innovatie in het toerisme

De toeristische bestemming Zuid-Limburg concurreert momenteel met de hele wereld. Het is dus belangrijk dat Zuid-Limburg als regio nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten blijft binden met nieuwe diensten en concepten. Innovatieve ondernemers zijn daarom hard nodig, ze jagen de economie aan en zorgen voor werkgelegenheid. Bovendien zijn innovatieve ondernemingen op lange termijn levensvatbaarder vanwege concurrentie- en winstvoordelen. Innovatie is dus een belangrijke pijler voor de groei van het toerisme in Zuid-Limburg. Vanaf 2008 zet de VVV innovatieve ondernemers om die reden graag in het zonnetje met het uitreiken van de jaarlijkse Innovatieprijs.

VVV Zuid-Limburg is trots op ondernemers die hun nek durven uit te steken door innovatief te zijn!

Kasteel Hoensbroek: 1 van de genomineerden
Kasteel Hoensbroek: 1 van de kanshebbers

Reacties