Make-over Gebrookerplein in hartje Hoensbroek begonnen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Enige jaren terug is de Kouvenderstraat in Hoensbroek al aangepakt, en onlangs is de Markt/Hoofdstraat geheel onder handen genomen. Gisteren begon het sluitstuk van de trilogie van de ‘upgrading’ van het centrum van Hoensbroek, de make-over van het Gebrookerplein in hartje Hoensbroek. Met deze 3-traps opknapbeurt zullen de sfeer en kwaliteit van het Hoensbroekse centrum een duidelijke positieve impulsĀ krijgen.

Bussen niet meer over het plein

Een van de belangrijkste veranderingen is dat de bussen niet meer over het Gebrookerplein zullen rijden.
De huidige buslijn wordt verlegd naar de Marktstraat-Pastoorskuilenweg, en ter hoogte van de Lidl-vestiging is een nieuwe bushalte gekomen. Dit alles vanwege nieuw provinciaal beleid waarbij buslijnen naar de rand van het centrum worden verlegd en niet meer door het centrum rijden. Ook de ondernemers in Hoensbroek zagen die aanpassing zitten, want nu krijgen de voetgangers alle ruimte en veiligheid op het plein.
De bussluis op het Gebrookerplein is daarom al verdwenen. Begin volgende week zal het straatmeubilair van het plein worden gehaald: de prullenbakken, bankjes, fietsrekken, bomen, de fontein, standbeeld en kruisbeeld verdwijnen. Tijdelijk althans, want er komt nieuw straatmeubilair en groen voor terug. Ook wordt het stalen transformatorhuisje vervangen, hiervoor kon helaas geen ander geschikte plek in het centrum gevonden worden.

Op verzoek van mensen uit Hoensbroek wordt het kruisbeeld verplaatst naar de plaats waar het vroeger stond: op de plek waar de Amstenraderweg en de Nieuwstraat bij elkaar komen.

Tijdelijke maatregelen

Om de werkzaamheden goed en voor iedereen veilig uit te kunnen voeren zijn enkele maatregelen noodzakelijk waarvan het verkeer en ook voetgangers enige overlast kunnen ondervinden. Ook wordt er tijdelijk een omleidingsroute over het plein ingesteld.
De planning is in ieder geval dusdanig aangepast dat de bereikbaarheid van de winkels is gegarandeerd.

Lees ook:

DSCN3046[1]

Reacties