Roda JC Kerkrade speelt met 1-1 gelijk tegen Feyenoord

Roda JC Kerkrade speelde vanmiddag met 1-1 gelijk tegen Feyenoord.

Beide doelpunten vielen in de aantrekkelijke eerste helft, waarin de Rotterdammers de eerste 10 minuten iets overtuigender van start ging dan het elftal uit Kerkrade. Maar daarna werd Roda JC iets sterker. Het doelpunt dat Feyenoord in de 20ste minuut scoorde was op dat moment dan ook een beetje tegen de verhouding in. De kopbal van Kramer, na een voorzet van rechts, was echter loepzuiver en onhoudbaar voor Roda-goalie Van Leer. Datzelfde gold 7 minuten later aan de overzijde: doelman Vermeer kon niets uitrichten tegen de schitterend genomen vrije trap van Faik die in de verre bovenhoek belandde.

Daarna kregen beide teams nog enkele kansen, de beste vóór de rust voor Elia van Feyenoord, en direct na de spelhervatting wist Van Peppen de kans na een goed uitgespeelde 1-2 op de linkerflank niet doeltreffend af te sluiten, zijn schot belandde op de vuisten van Vermeer.
Roda kon vandaag beschikken over zijn nieuwe aanwinsten. Richmond Boakye speelde vanaf het eerste fluitsignaal van Van Boekel mee, en 20 minuten voor tijd bracht Kalezic ook de andere nieuwe aanwinst Tomi Juric in het veld voor zijn eerste spelminuten in de hoofdmacht van de Kerkradenaren.

Ruim 17.000 toeschouwers

Ondanks enkele kansjes voor Feyenoord wist Roda, waarbij in het laatste kwartier van de wedstrijd de vermoeidheid gaandeweg op kwam zetten, de 90 minuten en de extra speeltijd soeverein uit te spelen. Iets minder dan 17.000 toeschouwers konden tevreden zijn met de puntendeling, de meegereisde aanhang van Feyenoord zal dat niet zo ervaren hebben, want Feyenoord laat belangrijke punten liggen en moet in de ranglijst zelfs PEC Zwolle en Heracles Almelo voor zich dulden. Roda JC staat op een zeer verdienstelijke 6e plaats, met exact evenveel punten als PSV dat op basis van het doelsaldo de 5e plaats opeist.

Dick Nanninga

De wedstrijd Roda JC – Feyenoord stond vooraf in het teken van de onlangs overleden Dick Nanninga. Dick Nanninga, in Kerkrade beter bekend als ‘d’r Lange’, maakte als kopsterke spits furore bij Roda JC waar hij 8 jaar voor uitkwam. Gevreesd door de keepers en verdedigers van de tegenpartij, op handen gedragen door zijn eigen spelers en de supporters van Roda JC. Hij speelde 225 wedstrijden voor Roda JC waarin hij maar liefst 107 keer scoorde. Met dit aantal doelpunten staat Dick Nanninga nog steeds in de boeken als all-time clubtopscorer van Roda JC.
Dick Nanninga overleed op 21 juli 2015 op 66-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Maaseik.