Serious Cyclists terug in Heerlen met prachtig financieel resultaat

Vanmiddag even voor 15.00 uur fietste een aanzienlijk peloton met een kleine 300 tourfietsers het centrum van Heerlen binnen.

Voorop ging het dappere clubje ambtenaren van Serious Cycling, dat de afgelopen week, op 15 kilometer na, 1000 kilometer door Nederland had gefietst. Niet alleen om het jaarlijkse goede-doelen evenement van 3FM landelijk al uit de winterslaap te halen, maar ook om ervoor te zorgen dat het Glazen Huis op 18 deccember niet met een geheel lege kas van start hoeft te gaan.
Bij alle gemeenten in Nederland waar ze te gast waren mochten ze een financiële bijdrage in ontvangst nemen. Bij elkaar een slordige € 30.000,-.

Bij thuiskomst op het Pancratiusplein in Heerlen werden de Serious Cyclist, die in het laatste gedeelte van de etappe werden vergezeld door ongeveer 300 sympathisanten, niet alleen verwerlkomd door familie en vrienden, maar door het gehele college van B&W. Wethouder Martin de Beer was zelfs het laatste gedeelte met de ambtenaren meegefietst.
Bij de feestelijke huldiging bood burgemeester Ralf Krewinkel de groep cyclisten, als kers op de taart, namens de gemeente Heerlen nog een cheque aan van € 5.000,-. Waarmee het totaal bij elkaar gefietste bedrag op € 35.000,- uitkwam.

Vanavond om 19.00 uur is de officiële Serious Kick-Off.
3FM DJ Sander Hoogendoorn zal met een keur van artiesten tot middernacht een ‘serious’ feestje gaan bouwen op het Pancratiusplein.

Reacties