Sta eens stil bij de toestand in de wereld

Op zaterdag 19 september van 10.30 tot 16.30 uur vindt weer de jaarlijkse informatiemarkt ‘Heerlen in de Wereld, de Wereld in Heerlen’ plaats en wel op de kruising en directe omgeving van de Promenade en de Honigmannstraat in het winkelcentrum van Heerlen.

Door middel van kleurige kramen met informatie vraagt ook dit jaar een groot aantal plaatselijke groepen, gedeeltelijk verenigd in Heerlen Mondiaal, aandacht voor thema’s als vrede, mensenrechten, armoedebestrijding, milieu en ontwikkelingsproblematieken. Op het centrale podium vindt gedurende de hele dag een zestal optredens plaats.

‘Heerlen in de Wereld, de Wereld in Heerlen’ heeft als doel om inwoners van Parkstad Limburg te laten zien waar deze lokale organisaties mee bezig zijn en staat tevens in het teken van de Millenniumdoelen die in 2000 door de Verenigde Naties zijn opgesteld. Het motto van ‘Heerlen in de Wereld, de Wereld in Heerlen’ is: ijveren voor een wereld die soms mooi is, soms ook lelijk, soms beangstigend of spannend of juist vertrouwd, en veilig. Gezien de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten een méér dan actueel motto!
Omdat onze markt en manifestatie midden in het voetgangersgebied is, verwachten we dat veel mensen even zullen stilstaan bij de optredens en de marktkramen. En dat is ook figuurlijk de bedoeling, want de ‘toestanden in de wereld’ geven alle reden om daar even bij stil te staan.

Er wordt dit keer ook door enkele organisaties al aandacht besteed aan het Glazen Huis / Serious Request dat ‘kinderen in oorlogsgebieden’ en dus mensen- en kinderrechten als doel heeft.

De volgende organisaties hebben een eigen marktkraam:

  1. Amnesty International Parkstad
  2. Dekenaal Missionair Beraad Heerlen-Landgraaf
  3. Fietsersbond afd. Parkstad-Limburg
  4. Harambee, educatie voor jongeren in Kenia
  5. Werkgroep Heerlen Millenniumgemeente
  6. Moedercentrum De Heksenketel
  7. Steungroep Indianen in Brasil
  8. Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, IVN afdeling Heerlen
  9. Werkgroep Latijns Amerika Heerlen
  10. Lets voor Elkaar Parkstad
  11. Raad van Kerken Parkstad Limburg
  12. Stichting Iraakse Cultuur en Maatschappij Parkstad ICMP
  13. Stichting Solidariteitscomité Afghanistan Nederland SCAN
  14. Transition Town Parksjtad
  15. Vredesburo Heerlen
  16. Vredesplatform Heerlen
  17. Wereldwinkel Landgraaf

Gedurende de markt / manifestatie zijn op het podium nabij de kruising Promenade – Honigmannstraat de volgende optredens:

  • 11.00 – 11.30: Kumpo percussie
  • 11.45 – 12.15: Koperkwartet Emiel Mulkens en zonen
  • 12.30 – 13.00: Karlijn Dado – singer-songwriter
  • 13.15 – 14.00: Afrikakoor Kwimba Zabula
  • 14.15 – 15.15: Hans Mulders djembé workshop
  • 15.30 – 16.15: Harmonie Bernadette