Bij ‘La Plaza’ uit Hoensbroek rollen de ballen weer over de tafel

Foto: Conanil / Foter / CC BY

De nieuwe lakens zijn gelegd, de keus zijn in onderhoud geweest of zelfs vervangen, de ballen gepoetst, en de nieuwe biljart-outfits zijn al ingespeeld op de eerste landelijke wedstrijden van de biljartcompetitie driebanden*.

Afgelopen week is voor de teams van verschillende klasses in biljartcentrum ‘La Plaza’ het seizoen van de landelijke competitie driebanden weer van start gegaan.

Eerste thuiswedstrijd altijd het spannendst

Aanstaande zaterdag 19 september speelt het 1e team van biljartclub ‘La Plaza’ in de eerste divisie haar tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste thuiswedstrijd in het Hoensbroekse! Gedurende de competitie zullen alle biljartclubs elkaar weer gaan ontmoeten in de verschillende ‘arena’s’ door het hele land en strijden om de meeste caramboles en de hoogste gemiddelden. En de beste technieken tegen elkaar inzetten om uit te maken welke club zich aan het einde van het seizoen kampioen mag noemen.

‘La Plaza’ Hoensbroek

‘La Plaza’ is niet alleen de naam van de biljarclub, maar ook van het biljartcentrum in Hoensbroek waar de club haar thuiswedstrijden speelt. En waar druk geoefdend wordt. Het eerste team is de afgelopen jaren een goede middenklasser gebleken in de eerste divisie, die net als bij het voetbal de een na hoogste competitie is.

Eigenaar Heinz Jacobs van ‘La Plaza’ is tevens teamcaptain van het eerste divisie team. Een zeer betrokken en gedreven leider, goed in het motiveren en klaarstomen van zijn collegaspelers. Jacobs is geen onbekende in de biljartwereld. Zo was hij een van de organisatoren van de wereldbekers in Valkenburg, en is daardoor een bekend en gerespecteerd persoon in de driebandenwereld in Nederland, en ook daarbuiten. Nog altijd neemt hij zelf de keu ter hand, voornamelijk voor het driebanden waaraan hij zich al jaren voor de volle 100% overgeeft. Maar daarnaast probeert hij zijn biljartcentrum, dat vroeger onderdeel was van de Fair Play Centers, nog meer bekendheid te geven. Niet alleen bij de oudere biljarters, maar ook bij de jongere generatie die graag een potje pool of snooker komt spelen.

Perfecte combinatie van plezier en (ont)spanning

Het is de bedoeling om de Limburgse fans (en natuurlijk de supporters van de uitspelende clubs) een mooi staaltje biljarten te laten zien. En dat dan ook nog eens in de gezellige ambiance van de fraaie speelzaal. Voeg daarbij de goede keuken van ‘La Plaza’, waar veel hongerige spelers en toeschouwers kunnen genieten van de heerlijke Limburgse en uitheemse gerechten die het restaurant te bieden heeft, dan heb je de perfecte combinatie voor de nodige uurtjes plezier en (ont)spanning.

Wij wensen alle spelers van de competitie heel veel succes en natuurlijk het belangrijkste, een prettig en sportief biljartseizoen toe!

* Speluitleg driebanden

Driebanden valt als spelsoort onder het ‘carambole biljarten’: je moet punten scoren. Er wordt met 3 ballen (rode, gele en een witte) gespeeld. De rode is de neutrale bal en de 2 andere zijn de speelballen. Bij driebanden maak je een punt/carambole als je met jouw speelbal beide andere ballen raakt, maar daarbij moet je speelbal eerst 3 banden van de biljarttafel hebben geraakt voordat hij de tweede bal raakt.

 

Door Mariëlle Roozen

biljar

Reacties