Doe mee aan Burgeronderzoek 2015 Parkstad Limburg

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Rond 23 september ontvangen ruim 30.000 willekeurig geselecteerde inwoners van Parkstad Limburg een uitnodiging om mee te werken aan het Burgeronderzoek 2015. Hierin komt een hele reeks onderwerpen aan bod die te maken hebben met leefbaarheid, veiligheid en dienstverlening door de gemeenten.

Het betreft zo’n 16.000 inwoners van Heerlen en 14.000 inwoners uit Brunssum, Nuth, Voerendaal, Simpelveld, Kerkrade en Landgraaf die schriftelijk of digitaal benaderd worden voor deelname.

Uitkomsten in beleid

De vragen in het onderzoek richten zich voornamelijk op zaken die te maken hebben met de eigen leefomgeving van mensen. Hoe ervaren mensen bijvoorbeeld de leefbaarheid, de voorzieningen en de veiligheid in hun straat en omgeving. Daarnaast willen de gemeenten graag weten hoe de gemeentelijke dienstverlening beoordeeld wordt. De resultaten van het onderzoek kunnen gemeenten meenemen bij het maken van beleid.

Effecten meten

Het is de achtste keer dat een dergelijk burgeronderzoek wordt gehouden. Door de onderzoeksuitkomsten van dit jaar te vergelijken met die van 2001, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011 en 2013 kan worden gemeten in hoeverre zaken zich gunstig of ongunstig hebben ontwikkeld en of (beleids-)inspanningen op basis van eerdere uitkomsten effect hebben gehad. Ook is het mogelijk om op die manier trends te signaleren.

Doe mee!

Door deel te nemen aan het onderzoek kunnen inwoners de gemeenten helpen bij keuzes in beleidsontwikkelingen en dus direct invloed uitoefenen op hun eigen leefomgeving. De colleges van B&W van de betreffende gemeenten roepen daarom dan ook iedereen die een uitnodiging ontvangt op, om mee te werken aan het onderzoek.
De resultaten worden in april 2016 gepubliceerd op www.parkstadmonitor.nl en www.onderzoeksbanklimburg.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over het burgeronderzoek kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14045 of de website van uw eigen gemeente raadplegen.

Lees ook:

 

Reacties