Grootste fietsonderzoek ooit gestart: 1900 Limburgse deelnemers

Vandaag start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. De Provincie Limburg doet hier in samenwerking met Limburgse gemeenten en de Fietsersbond aan mee.

Met het onderzoek wordt inzicht verkregen in de fietsstromen. Gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit & Toerisme) geeft het goede voorbeeld en doet mee met de FietsTelWeek. “Wij weten heel weinig over het fietsgebruik van fietsers en dit landelijke initiatief is een mooie kans voor ons allen om meer informatie te verzamelen over hoeveel wordt gefietst en welke fietsroutes interessant zijn. De gegevens kunnen bijdragen aan goede keuzes in beleid voor een verkeersveilige omgeving voor onze fietsende weggebruikers.”

Speciale onderzoeks-app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App Store en Google Play. Onder alle deelnemers worden 20 fietsen verloot.
Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij landelijk inmiddels bijna 39.000 deelnemers meedoen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Reacties