Er is maar één plaats voor het gebruik van social media onderweg: de parkeerplaats

Het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden of op de fiets is levensgevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers.

Daarom start vandaag 14 september de campagne ‘Hou je aandacht op de weg’. Deze campagne laat zien dat appen, facebooken, tweeten etcetera niet samengaan met een veilige en verantwoorde verkeersdeelname.
De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat samenwerkt met provincies, gemeenten, politie, diverse maatschappelijke organisaties, drie grote telecomproviders en andere bedrijven.

Campagne

Bijna iedereen doet het wel eens: mails lezen, een berichtje versturen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden of op de fiets. Een aantal seconden de aandacht niet op de weg houden is heel riskant; niet alleen voor de weggebruiker zelf, maar ook voor andere weggebruikers. Het heeft invloed op het reactievermogen, de controle over het voertuig, de aandacht voor andere weggebruikers, verkeerssituaties, verkeersborden of aanwijzingen. De rijprestatie gaat daardoor fors achteruit, waardoor de kans op een botsing, een bermongeval of een valpartij sterk toeneemt.

De insteek van de campagne is dat de enige veilige manier om onderweg toch social media te gebruiken of berichten te checken op een parkeerplaats of een andere veilige plek dient te gebeuren.

Reacties