Nieuw hotel in Heerlens Maankwartier

Foto: FB-pagina Maankwartier Heerlen

Het verlies aan hotelkamers in Heerlen door de sluiting van het Amrath Grand Hotel aan de Putgraaf eind vorig zal ruimschoots goedgemaakt worden door de komst van een groot 4-sterren hotel in het nieuwe Maankwartier.

Duitse investeerder

Een Duitse investeerder ziet in het architectonische kunstwerk Maankwartier de perfecte locatie voor een nieuw hotel. Deze partij heeft het plan voor het hotel van Weller gekocht en is daarmee de opdrachtgever voor de bouw. Het hotel krijgt 190 kamers. Ook de ontwikkeling van de Parkeergarage Zuid (343 openbare parkeerplaatsen) en een penthouse is door woningcorporatie Weller verkocht aan deze investeerder. Ergens in het midden van 2016 start de bouw van het hotel, aansluitend op de realisatie van de Parkeergarage Zuid.

Internationale allure

Het bijzondere 4-sterren hotel wordt een unieke plek om te verblijven, een aantrekkelijke locatie waardoor meer (inter)nationale bedrijven en gezelschappen naar Heerlen zouden moeten komen.
Daarbij is Parkstad de snelst groeiende toeristische regio van Nederland, een regio met veel potentie onder meer vanwege de uitstekende Euregionale ligging.

Reacties