Oud-Jupiler League-ploegen treffen elkaar morgen weer op Eredivisie-niveau

Morgenavond staan in het Parkstad Limburg Stadion de 2 ploegen tegenover elkaar die in de eerste helft van vorig seizoen lange tijd zij-aan-zij gingen aan de kop van de Jupiler League.

Uiteindelijk bleek N.E.C. vorig seizoen veel sterker dan Roda JC, en keerden de Nijmegenaren via een kampioenschap en met ongekende cijfers rechtstreeks terug in de Eredivisie. Omdat dit laatste de Kerkradenaren uiteindelijk ook lukte, na het na-competatieve mirakel van Breda, staat morgen weer een ouderwets treffen tussen Roda en NEC op het affiche, alleen ditmaal weer als onderdeel van het Eredivisie-programma.
Björn Kuipers zal morgen om 18.30 het beginsignaal geven in Kerkrade.

Met beide benen op de grond blijven

Roda JC kwam dit jaar iets voortvarender uit de startblokken dan zijn Nijmeegse opponent. Hoofdtrainer Kalezic spreekt van een goede start, maar is, zoals genoegzaam bekend, ook een doorgewinterde realist. “We moeten doorgaan op de weg die wij zijn ingeslagen. Ook zullen we keihard moeten blijven werken om dit niveau vast te houden én om nog veel facetten in ons spel te verbeteren.”

Afgelopen seizoen incasseerde Roda JC te veel tegendoelpunten. Daaraan moest gewerkt worden. In afgelopen weken zijn daarin stappen gemaakt. “We konden de laatste wedstrijden al beter controleren en gaven weinig kansen weg. Maar aan de andere kant hadden we ook meedogenlozer moeten zijn” weet de oefenmeester.

Tomi Juric?

Hoofdtrainer Darije Kalezic beschikt morgen over een volledig fitte selectie; alleen zijn Daniël de Silva en Richmond Boakye nog niet speelgerechtigd.
Wel kan eventueel de nieuwe Australische spits Tomi Juric opgesteld worden die inmiddels over een werkvergunning beschikt. De kans dat de Australische international speelt is inderdaad aanwezig, maar veel meer dan dat wil Kalezic niet prijsgeven.

Reacties