Grote belangstelling voor kunst van hergebruikte materialen tijdens CityLiv in Heerlen

Foto: CityLiv

Kunstliefhebbers mochten zich tijdens CityLiv 2015 weer laten verwonderen door excentrieke kunst- en bouwwerken, onverwachte wendingen, meeslepende muziek en aanstekelijke bevlogenheid.

De tweede editie van de openbare kunstexpositie en kunstroute, die hergebruik van materialen omarmt, vond plaats van 29 augustus tot en met 6 september 2015 tijdens het internationale kunst- en theaterfestival Cultura Nova. Op 9 publieke locaties in het hart van Heerlen waren spectaculaire kunstinstallaties gratis te bewonderen.

CityLiv, een initiatief van Studio Erol, groeide dit jaar uit tot een breed platform dat zich concentreerde op talentontwikkeling, de onlosmakelijke koppeling tussen muziek en kunst tijdens de CityLiv Walks en natuurlijk het belang van hergebruik! Sloophout, stoeptegels, afgedankte meubels en zelfs lege koekjesverpakkingen vormden de basis van de bijzondere werken van exposerende kunstenaars en architecten: Vullings de Moor, Larisa Katz, Tim Scheffer, Henk de Haan, Poortinga & Zwinkels, Wanna Renata, NOV’82 Architecten, Sandra van den Beuken en Kirschner3D.
Een publieke veiling van de werken inclusief diverse installaties uit CityLiv 2014 afgelopen zondag sloot de cirkel van hergebruik, de opbrengst ging naar het goede doel.

De organisatie van CityLiv is aangenaam verrast door de positieve en enthousiaste reacties van het publiek en de belangstelling van de media voor de openbare kunstexpositie. Over de vraag of er een CityLiv 2016 komt, hoeft de organisatie dan ook niet lang na te denken. De datum voor de volgende editie wordt nog dit jaar bekend gemaakt.

Kunstenaars, ontwerpers en architecten kunnen daarom in oktober 2015 al de nieuwe open oproep voor de expositie in 2016 verwachten.

Reacties