Nieuwbouw ziekenhuis Heerlen gedeeltelijk in gebruik genomen

Op de locatie in Heerlen betrok het Zuyderland-ziekenhuis vandaag een gedeelte van de nieuwbouw. Verschillende afdelingen verhuisden vanuit het oude gebouw naar de nieuwbouw.

Zo verkasten de Spoedeisende Hulp (SEH), de Intensive Care (IC) en de Acute Opname Afdeling (AOA) succesvol naar Vleugel B in het nieuwe gebouw, waarna de ‘oude afdelingen’ gesloten werden.

Als eerste was vanochtend de afdeling Intensive Care aan de beurt om te verhuizen. Rond 09.00 uur brachten de IC-medewerkers de allereerste patiënt over naar de nieuwbouw. Daarna volgde de Spoedeisende Hulp, die rond de klok van 11.20 uur de eerste patiënt ontving op de Eerste Hart Hulp (EHH).

Ook de verplaatsing van de Acute Opname Afdeling naar de nieuwbouw verliep op rolletjes. Alle patiënten van die afdeling waren óf naar andere afdelingen overgeplaatst óf naar huis gestuurd, en vanaf 14.00 uur stond het AOA-team in de nieuwbouw klaar om de eerste patiënt te ontvangen. Een heugelijk feit (wellicht dat de betreffende patiënt dat niet zo ervaren heeft) dat gevierd werd met de onontkoombare Limburgse vlaai.

Onder de medewerkers van het ziekenhuis is het enthousiasme en de blijdschap over de ingebruikname van de nieuwe afdelingen groot. Voor hen werd de verhuizing na vele jaren denken, plannen, regelen en overleggen vandaag dan eindelijk een feit, en kunnen ze nu verder in een gloednieuwe, uitstekend geoutilleerde werkomgeving.

Ook morgen worden nog enkele afdelingen overgeplaatst naar vleugel B in de nieuwbouw.

Reacties