De heer mr. drs. F.H.H. Weekers waarnemend burgemeester van de gemeente Beek

Foto: Gemeente Heerlen

De Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer mr. drs. F.H.H. Weekers met ingang van 7 september 2015 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beek. De heer Weekers was onder meer Staatssecretaris van Financiƫn en waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen.

De huidige burgemeester van de gemeente Beek, de heer R.K.H. Krewinkel, is door Zijne Majesteit de Koning met ingang van 31 augustus 2015 benoemd tot burgemeester van de gemeente Heerlen.

De Gouverneur heeft zijn besluit genomen na goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Beek.

De waarneming van het burgemeestersambt van Beek zal naar verwachting ongeveer 5 maanden duren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester.

De procedure voor de benoeming van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester is met het vaststellen van de profielschets door de gemeenteraad van Beek inmiddels opgestart. De nieuwe burgemeester van Beek zal zijn werkzaamheden naar verwachting in februari 2016 kunnen oppakken.

De heer Weekers is een veelzijdig ervaren bestuurder. Hij was gedurende vele jaren lid van de gemeenteraad van Weert. Ook was hij van 1998 tot 2010 en in 2012 lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Van 2010 tot 2012 en van 2012 tot 2014 was hij Staatssecretaris van Financiƫn. Onlangs was hij van 1 april tot 31 augustus 2015 waarnemend burgemeester van Heerlen. De heer Weekers is 47 jaar en lid van de VVD.

Reacties