Familiedag Heerlerbaan beweegt!

Aanstaande zondagmiddag 30 augustus organiseert de Stichting Buurtontwikkeling Heerlerbaan (SBOH) in speeltuin ‘ t Baanrakkertje een familiedag voor alle buurtbewoners van Heerlerbaan.

Het belooft tussen 14.00 uur en 19.00 uur een gezellige middag te worden voor jong en oud, met een grote variatie aan activiteiten.

Niemand minder dan Ralf Krewinkel, die de dag erna pas officieel als burgemeester van Heerlen zal worden geïnstalleerd, geeft samen met buurtwethouder Barry Braeken rond 14.00 uur het startsein voor de middag die alss thema heeft: “Heerlerbaan beweegt!”
En bij dat bewegen kunt u denken aan Oud Hollandse spellen zoals sjoelen, kegelen, ringgooien enzovoorts.
Verder kunt u genieten van bewegen op z’n Oosters door middel van een demonstratie Tai Chi, en is er voor de jeugd het alombekende “ezeltje rijden”.

Veilig Verkeer Nederland

Daarnaast hebben leden van Veilig Verkeer Nederland, dat ook een stand heeft ingericht, een fietsparcours uitgezet en kunt u uw fiets aan een extra keuring laten onderwerpen waarbij het accent vooral op de verlichting zal liggen! Ook voeren zij een remproef met een auto uit: zo ervaart u hoelang de remafstand van een auto is als die bij een bepaalde snelheid plotseling moet remmen. En bij het onderdeel “Quiz” mag u uw kennis van de huidige vekeersregels tentoonspreiden.
De jeugd kan deze middag via de VVN een tweetal grote verkeersborden gaan maken die vervolgens ook echt op een prominente plek in de wijk Heerlerbaan zullen worden geplaatst.

Bij dit alles brengt het duo Ummer Jod stemming met hun live muziek, en is er vanzelfsprekend een discjockey aanwezig die de middag muzikaal opluistert.

Kortom een gezellige middag voor jong en oud op Heerlerbaan. En deelname is gratis!

Maar …. ook de organisatie wil graag een bijdrage leveren aan Serious Request 2015. Er staat daarom een grote collectebus in de speeltuin waarin iedereen een vrijwillige bijdrage kan deponeren. De opbrengst zal in zijn totaliteit aan Serious Request worden overhandigd.

Reacties