Opknapbeurt woningen in mijnkolonie Oude Passart

Vandaag, 24 augustus 2015 start Woonpunt met de renovatie van 6 leegstaande woningen aan de Acaciastraat 4 t/m 14 in Heerlen.

De woningen zijn onderdeel van de mijnkolonie Oude Passart, die door de gemeente Heerlen is aangewezen als Beschermd Gemeentelijk Stadsgezicht. In het ontwerp is hiermee rekening gehouden.

Het aangezicht blijft gelijk

De 6 woningen staan sinds 2008 leeg. De oorspronkelijke plannen om deze panden te slopen zijn herzien, onder meer vanwege bezwaren van bewoners van de Oude Passart. Bovendien wees de gemeente Heerlen de wijk in 2014 aan als Beschermd Gemeentelijk Stadsgezicht, vanwege de karakteristieke vormgeving en de architectuur- en cultuurhistorische waarde. Bij het nieuwe ontwerp van de woningen is hier dan ook rekening mee gehouden. De renovatie van de woningen past bij de strategie van Woonpunt om de komende jaren prioriteit te geven aan het verbeteren van het bestaande woningbezit.

Ruimere benedenverdieping

Bij de nieuwe indeling van de woningen is gekozen voor meer ruimte op de benedenverdieping. Dit wordt gerealiseerd door een uitbouw, waardoor de keuken groter wordt. Daarnaast wordt de badkamer verplaatst van de begane grond naar de eerste verdieping. Verder krijgen de woningen een nieuw dak en nieuwe kozijnen. Ook het voegwerk wordt vervangen en de gevels gereinigd. De huizen worden duurzamer door het plaatsen van een nieuwe cv-installatie en het aanbrengen van hoogwaardige isolatie. Tot slot krijgen ze een berging in de tuin.

Vanaf januari 2016 in de verhuur

Naar verwachting zijn de werkzaamheden nog dit jaar klaar en gaan de woningen vanaf januari 2016 in de verhuur. Met een maandelijkse huurprijs van circa € 620,- zijn ze bedoeld voor de sociale huur.

Reacties