CityLiv 2015, van 28 augustus tot en met 6 september in Heerlen

Van hergebruikte materialen tijdelijke kunst maken, het kan! Deze boodschap wil CityLiv 2015, dat plaatsvindt van 28 augustus t/m 6 september, haar bezoekers meegeven.

CityLiv is een excentrieke openbare kunstexpositie en -route in het hart van Heerlen, als onderdeel van het internationale kunst- en theaterfestival Cultura Nova. Op 10 publieke locaties zijn spectaculaire kunstinstallaties te bewonderen waarbij hergebruik van materialen centraal staat, gemaakt door nationale én internationale designers, architecten en kunstenaars. CityLiv is gratis te bezoeken.

Locaties

Sloophout, stoeptegels, afgedankte meubels en zelfs fietswielen zijn stuk voor stuk verwerkt in de kunstwerken die te zien zijn op het Pancratiusplein, het Schelmenhofje, het Luciushof, de Morenhoek, het Betaplein, het Wilhelminaplein, het Raadhuisplein, het Burg. van Grunsvenplein, in de Geleenstraat en in de etalage van een nog bekend te maken pand in Heerlen.

CityLiv Walk met muzikaal programma

Ieder kunstwerk heeft een verhaal. Loop daarom tijdens de CityLiv Walk langs de tijdelijke eye-catchers en laat je onder leiding van organisator en architect Erol Öztan verrassen door de interactieve kunst, design en architectuur. Bijzonder aan de CityLiv Walk dit jaar is het rijke muzikaal programma. Diverse artiesten zetten de onlosmakelijke koppeling tussen muziek en kunst om in melodieuze klanken, swingende jamsessies en pakkende beats, passend bij ieder kunstobject. De CityLiv Walk zal dagelijks van za 29 augustus t/m zo 6 september te voet worden afgelegd. Aanmelden is niet nodig en de CityLiv Walk is uiteraard helemaal gratis!

Veiling & ArtyParty

CityLiv 2015 wordt op zondag 6 september vanaf 16.00u knallend afgesloten met de CityLiv Veiling tijdens de ArtyParty. In het kader van ‘re-use art’ worden deze avond de kunstwerken van CityLiv geveild. De netto opbrengst gaat naar 3FM Serious Request 2015. Meng je in het gezelschap van ontwerpers, galeriehouders, bestuurders, ondernemers en artlovers. Diverse Heerlense koks zullen met culinaire gerechten uit ons pop-up restaurant ook de inwendige mens voorzien van inspiratie.
Locatie: Swing-inn, Plaarstraat 14 in Heerlen.

Meer info over de kunstwerken, locaties, de CityLiv Walk en tickets voor de ArtyParty met Veiling vind je hier.

Reacties