Limburgers snelste terug van ‘grote vakantie’

Limburgers zitten het kortst op een buitenlands vakantieadres. Gemiddeld zijn ze na 11,6 dagen weer terug van hun buitenlandtrip die bij voorkeur plaatsvindt in Duitsland.

Noord-Hollanders gaan het langst op vakantie naar het buitenland. Hun vakantie van 4 overnachtingen of meer duurde vorig jaar gemiddeld 13,8 dagen en ze verbleven het vaakst in Frankrijk. Dat blijkt uit de statistieken van het CBS.

Duitsland favoriete vakantieland

Dat Duitsland het favoriete vakantieland van Limburgers is mag wellicht niet zo verwonderlijk zijn gezien de geografische ligging van onze provincie. Duitsland is overigens in meeste provincies favoriet als vakantieland.
Frankrijk is bij Nederlanders al jaren favoriet als bestemming voor een lange vakantie in de zomerperiode. Duitsland volgt op de voet en Spanje is de nummer 3. Duitsland was in 2014 echter in 7 provincies de favoriete bestemming voor een lange vakantie. Frankrijk gaat in 4 provincies aan kop. Alleen in Flevoland staat Spanje als favoriete vakantiebestemming bovenaan.

Spanje staat wel in bijna alle provincies in de top drie, naast Duitsland en Frankrijk. Behalve in Overijssel, daar verdringt Oostenrijk Spanje van de derde plaats.

Bron: CBS.

Reacties