Hoofdofficier pal achter aanpak Valkenburgse zedenzaak

Foto: Wikimedia

Uit een recent interview in dagblad De Limburger is mogelijk het beeld ontstaan dat hoofdofficier Roger Bos van het Limburgse parket spijt zou hebben van de aanpak in de Valkenburgse zedenzaak. Dit is onjuist.

Terugkijkend op de succesvolle aanpak constateert Bos dat bepaalde woordkeuzen op de pro forma zitting lang hebben nageklonken. Daar heeft het OM last van gehad bij het verloop van de zaak. Dat betreurt hij. De spijt betreft enige gekozen woorden, maar zeker niet de daden van het OM in deze zaak. De hoofdofficier staat pal achter zijn officieren en de aanpak van de Valkenburgse zedenzaak.

De Valkenburgse zedenzaak heeft mensenhandel met minderjarigen en fout gedrag van klanten op de kaart gezet. Dat is een belangrijk resultaat. In de zaak zijn inmiddels 24 van de 26 verdachten veroordeeld. Drie verdachten verschijnen in het najaar voor de rechter.

In alle zaken is door het OM appel ingesteld omdat de rechtbank niet is meegegaan met de strafeis op basis van de nieuwe strafrichtlijn voor deze delicten.

Reacties