Wegafsluiting N276 in kader van realisatie Buitenring Parkstad Limburg

Foto:

Aanstaande maandag 23 februari 2015 start aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg vanaf 7.00 uur met werkzaamheden aan de N276 ter hoogte van het tracé van de Buitenring. Op deze provinciale weg tussen Brunssum en Sittard is dan géén verkeer meer mogelijk tussen de stoplichten bij de afslag Oirsbeek/Amstenrade en de rotonde bij de Emmaweg/Karel Doormanstraat. De werkzaamheden omvatten onder meer het ophogen van de N276, de aanleg van twee turborotondes, en de afbouw van een nieuw viaduct voor de Buitenring. Gedurende de werkzaamheden, die naar verwachting tot en met september 2015 zullen gaan duren, wordt het verkeer via met bebording aangegeven routes omgeleid.

Omleidingsroutes
De N276 wordt in beide richtingen afgesloten, vanaf de verkeerslichten ter hoogte van de afslag Oirsbeek/Amstenrade (N581) tot aan de rotonde bij de Emmaweg/Karel Doormanstraat in Brunssum. Oirsbeek en Amstenrade blijven gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar, dat geldt ook voor alle woningen en bedrijven langs de N276. In Brunssum is op de rotonde Emmaweg/Karel Doormanstraat de afslag naar de N276 afgesloten, dat geldt ook voor het laatste stukje van de Kennedylaan na de kruising met Op den Trichter.

Het verkeer dat vanuit Sittard richting Brunssum wil rijden of andersom, wordt omgeleid via Doenrade en Jabeek (N580) en de N274 bij Schinveld.
Zodra de N276 weer opengesteld wordt voor doorgaand verkeer, kunnen de turborotondes op de N276 meteen in gebruik genomen worden. De huidige verkeerslichten op de kruising N276/Kennedylaan komen dan te vervallen.

De Buitenring wordt een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg, waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen deel van uitmaken.

Bijgaand een illustratie van de omleidingsroute en de visualisatie van de eindsituatie.

032 Pb_afsluiting N276

032 Eindsituatie afsluiting N276

Reacties