Plofkraak en brand bij bank Kerkrade

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Kerkrade – Vanochtend rond 5.00 uur is na een plofkraak bij een bankfiliaal aan de Hoofdstraat in Kerkrade brand ontstaan. De politie en brandweer lieten uit voorzorg enkele appartementen ontruimen in het gebouw waarin het filiaal is gevestigd. De 11 bewoners werden tijdelijk elders opgevangen. De meesten hiervan zijn inmiddels bij familie of vrienden ondergebracht. De brandweer, die het vuur snel onder controle had kon al rond 06:00 uur het sein ‘brand meester’ geven.

Of er bij de plofkraak geld is buitgemaakt is nog niet bekend.

De politie is inmiddels gestart met een buurtonderzoek. Op basis van de eerste onderzoekgegevens van de rechercheurs gaat de politie uit van vermoedelijk 2 tot 3 daders die er in een witte auto vandoor gingen. Ook de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) van Defensie verricht in de loop van de ochtend onderzoek, waarna forensische rechercheurs het pand en de automaat verder kunnen onderzoeken.

De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben dat met deze plofkraak te maken kan hebben. Getuigen kunnen telefonisch contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844. Anoniem informatie delen kan uiteraard ook, via Stichting M (0800 7000).

Reacties

Cookieinstellingen