Automobilist gaat er vandoor; politie zet achtervolging in

De politie van Heerlen moest in de nacht van vrijdag op zaterdag de versnelling van haar politiewagen in de stand ‘achtervolging’ zetten nadat een automobilist er bij een verkeerscontrole vantussen wilde gaan.

Rond half vijf ’s nachts wilden agenten op de Kruisstraat in Heerlen de bestuurder van een auto controleren omdat ze vermoedden dat deze onder invloed van alcohol reed. De man dacht hier echter anders over en reed met hoge snelheid weg. De politieagenten, geassisteerd door verschillende andere patrouilles, zetten de achtervolging in die door een groot deel van Heerlen ging.

Via de Molenberg, Kerkraderweg, Euregioweg, Beersdalweg richting Hoensbroek ging de automobilist tegen het verkeer inrijdend en met zeer hoge snelheid richting A76. Ter hoogte van Ten Esschen, bij de oprit naar de N281, kon hij worden klemgereden door een politieauto. Niemand raakte gewond bij de achtervolging.

De 44-jarige bestuurder en de 45-jarige bijrijdster uit Heerlen zijn aangehouden. De vrouwelijke verdachte is inmiddels weer op vrije voeten.

Reacties