“Corio Tropical” in Heerlen

Van het meteorologische aspect van ‘Corio Tropical’ konden we vanmiddag niet meer maken dan dat het goeddeels droog bleef onder een flets herfstachtig wolkendek, maar op alle andere terreinen waren de tropische sferen zeker aanwezig in het centrum van Heerlen tijdens dit jaarlijkse kleurrijke evenement.

Talloze marktkramen, veel muziek en dans, lekkere hapjes bij kleurrijke kraampjes en karretjes, en diverse workshops. De Bongerd was voor deze gelegenheid omgedoopt in een Tropical Boulevard, waarop men zich bijvoorbeeld kon bekwamen in het Limbo-dansen. Ook was er een Street Food Court met een uitgebreide keuze aan hapjes, snacks en andere culinaire lekkernijen uit diverse culturen.

Veel succes had de capoeira groep Meninos Capoeiristas do Natal (MCN), met Braziliaanse danseressen, live percussie en capoeira spelers die deze mooie vechtkunst uit Braziliƫ vol acrobatie en dans ten tonele voerde.

Het middaggedeelte zit er op, maar ook vanavond bruist het nog lang in de stad, al werkt het weer bij de aanvang van de avond helemaal niet mee.

DSCN2558[1]

 

Reacties