Wegwerkzaamheden op diverse plaatsen in Heerlen

Vanaf maandag 23 februari start in Heerlen weer een aantal grotere werkzaamheden aan de weg.

Terhoevenderweg
In het kader van werkzaamheden voor de ontkluizing van de Loopgraaf start op 23 februari fase 2 van de werkzaamheden aan de Terhoevenderweg. Vanaf dat moment is de Willem Barentszweg in de richting van de Terhoevenderweg afgesloten tussen de Cookstraat en de Terhoevenderweg. In de andere richting is de Willem Barentszweg wel open. Verkeer vanaf de Ganzeweide (zuidzijde) kan dan alleen maar rechtsaf naar de Willem Barentszweg rijden. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van wat in de ondergrond aangetroffen wordt aan kabels en leidingen. We hopen ongeveer één maand nodig te hebben voor deze fase. Daarna verschuiven de werkzaamheden stapsgewijs richting de Franklinstraat.

Pijnsweg
In week 10 starten onderhoudswerkzaamheden aan het viaduct over de Welterlaan. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. In deze periode wordt geprobeerd het viaduct zo lang mogelijk open te houden. Bij afsluiting van de Pijnsweg wordt het verkeer tussen de Valkenburgerweg en de John F. Kennedylaan omgeleid. De op- en afrit naar de Welterlaan blijven wel toegankelijk, maar verkeer vanaf de Welterlaan komend vanuit het centrum kan bij de T-aansluiting met de Pijnsweg alleen maar rechts af slaan richting de Valkenburgerweg.

MSP Allee – Kasteellaan
Van 23 februari starten de laatste werkzaamheden van de MSP Allee. Hiervoor wordt de Kasteellaan tussen de Tooropstraat en de Dr. Kuyperstraat afgesloten. Kasteellaan. De werkzaamheden duren tot eind maart. De kruising Tooropstraat/Kasteellaan zal ongeveer 4 weken dicht zijn. Doorgaand verkeer vanaf Landgraaf wordt omgeleid.

Buitenring Avantis
Eerder in februari zijn ook werkzaamheden gestart voor de Buitenring. Het noordelijk deel van de rotonde Avantis is daarom nu afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de afsluiting van het noordelijk deel wordt het zuidelijke deel opgesteld voor verkeer in twee richtingen. Bedrijven op Avantis en Trilandis blijven bereikbaar. Voor de afgesloten toe- en afrit naar de N281 aan de noordzijde komen omleidingsroutes. De noordelijke afsluiting zal naar verwachting tot en met mei 2015 in beslag nemen. Aansluitend wordt het zuidelijk deel afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Markt Hoensbroek
Vanaf vrijdag 13 februari staat de weekmarkt vanaf weer op de Markt in Hoensbroek en is het plein ook weer beschikbaar als parkeerterrein. De aankleding met groen en de fontein wordt na carnaval opgepakt.

Reacties