RaboRonde Heerlen 31 juli 2015

In de middag van vrijdag 31 juli is het, voorafgaand aan de RaboRonde Heerlen, feest op het Van Grunsvenplein. Voor de Heerlense schouwburg gaat om 15.00 uur de Rabo WielerPlaza van start met tal van activiteiten.

Voor de kinderen is er Go Cycling, waar oud Touretappe winnaar Ad Wijnands de kinderen in een clinic alles verteld wat er te weten is over het wielrennen. Er staan diverse fietsen en helmen voor de kids klaar en deelname is helemaal gratis.

Wilde Ganzen

Maar er is veel meer te doen. Wilde Ganzen staat ook met een grote stand op het plein. Hier kunt u zelf op de fiets een route afleggen, alsof u in Afrika op de fiets zit. Gaat het bij ons om vermaak, in Kenia is de fiets een prima manier om bijvoorbeeld de gezondheidszorg dichterbij te brengen. Voor de gezondheidswerkers is het moeilijk om in de afgelegen gebieden, onbegaanbaar voor auto’s, te kunnen komen. De fiets redt hier dus levens!
De organisatie is trots op deze wat onverwachte link tussen het wielrennen en de inzet van Wilde Ganzen voor de armoedebestrijding. “Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar we hebben allemaal iets met fietsen. En als ons evenement een podium kan zijn voor dit goede doel, dan werken wij daar graag aan mee.”, aldus de organisatie.

Een andere opvallende verschijning is de stand van Bi-Bell, een Heerlense uitvinding waarbij een fietsbel verwerkt zit in de bidon. Heel erg chique en toch ook heel veilig. Organisator Chris Tiekstra: “Het is toch geweldig dat we dit soort dingen in onze stad aan het publiek kunnen presenteren. Wij vinden dat een verrijking voor de RaboRonde Heerlen.”

Roda JC

Ook de ‘buren’ zijn vertegenwoordigd op de Rabo WielerPlaza. Roda JC komt met een promotieteam en een verkoopbus vol merchandise. Daarmee is de link tussen twee topsporten gelegd.

Amstel presenteert de nieuwste smaakjes Radler en laat de bezoekers uiteraard ook proeven. Het plein wordt compleet gemaakt door de stand van Biermans met de nieuwste Volvo modellen, de VVV en een stand van Het Jaar van de Mijnen.

Rennersveld

Nog niet alle namen van het deelnemersveld zijn bekend. In ieder geval zijn de dit jaar aan de start van de Tour de France verschenen Lieuwe Westra, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer gecontracteerd, en hebben inmiddels ook Lars boom, Roy Curvers en Roby Ruijgh hun deelname aan dit Heerlens criterium toegezegd.

De toegang van zowel de Rabo WielerPlaza als de RaboRonde Heerlen zelf is nog steeds gratis, hetgeen binnen de na-Tourcriteriums een unicum is.

Kijk hier voor meer informatie en het actuele rennersveld op, of via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN

Programma

 • 15.00 uur   Rabo WielerPlaza geopend
  Kids Clinic (Go Cycling/Go for Gold Kids)
 • 18.00 uur   Reclamekaravaan
 • 18.30 uur   Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)
 • 19.30 uur   Finish en huldiging dames
  Reclamekaravaan
 • 20.00 uur   RaboRonde Heerlen (50 ronden= 80 km)
 • 22.00 uur   Finish en huldigingen
  Start festiviteiten op horecapleinen

Reacties