Krokodillen en slangen in huis

Op twee plaatsen in Heerlen zijn exotische dieren in een woning aangetroffen. Bij controles door medewerkers van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie in Limburg werden vrijdag 13 februari in twee woningen krokodillen en slangen aangetroffen.

In een pand werden een bultkrokodil van ongeveer 1 meter lengte en vier slangen aangetroffen die onverzorgd waren. Bovendien was de huisvesting voor deze dieren niet in orde. Omdat de eigenaar vrijwillig afstand deed van de dieren worden deze medisch gecontroleerd en overgebracht naar een opvangcentrum.

In de kelder van een andere woning in Heerlen troffen de dierenpolitie en inspecteurs van de LID 2 Mississippi-krokodillen aan, die elk ongeveer 3 meter lang waren. Ook hier voldeed de huisvesting niet volledig aan de wettelijke eisen. Als de eigenaar niet binnen bepaalde tijd deze huisvesting aanpast zullen de dieren worden weggehaald. In afwachting daarvan mogen de dieren nog even blijven zitten.

Reacties