Literaire bijeenkomst in Filmzaal van het Glaspaleis

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Morgen, zaterdag 11 juli wordt de tweede Leo Herberghs Poëzieprijs uitgereikt.

Deze, gratis toegankelijke, literaire bijeenkomst vindt plaats in de Filmzaal op de vijfde etage van SCHUNCK* aan de Bongerd in Heerlen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Robert Poortinga (piano) en Jeroen Vrancken (klarinet).

Programma:

15.00 uur – Ontvangst met koffie/thee/fris
15.30 uur – Start literair programma
– Welkomstwoord door een bestuurslid van ‘Dichter in Beeld’
– Juryvoorzitter Gert Boonekamp licht toe waarom Emma Crebolder winnares is van de LHPP
– Voordracht van het gedicht dat Emma Crebolder voor deze prijs schreef
Pauze
– Poëtische boomstammen in beeld
– Lezing door Michelle Bracke (stadsdichter Heerlen)
17.00 uur – Afsluiting

Leo Herberghs Poëzieprijs

De Leo Herberghs Poëzieprijs wordt mogelijk gemaakt door een schenking van Leo en Cis Herberghs. Sinds vorig jaar wordt deze prijs tot en met 2018 jaarlijks uitgereikt, waarbij de winnende dichter € 750,- ontvangt. Het door de winnaar geschreven kort gedicht wordt vervolgens door de stichting ‘Dichter in Beeld’ uitgevoerd in hout en ergens op een fraaie plek in het Limburgs landschap geplaatst. In 2014 werd de prijs gewonnen door dichter Kreek Daey Ouwens.

2659967a86f84e4eaa05eb3ccd9e3af6

Over Leo Herberghs

Leo Herberghs (Heerlen, 21 juli 1924) is de dichter van het Limburgse landschap. ‘Een boom ontroert mij, een landschap, een pad. Ik haal al deze dingen van de natuur dichterbij zodat ik met hen versmelten kan’, aldus Herberghs. Poëzie van hem is vertaald in het Frans en Duits. Gedichten van Herberghs zijn opgenomen in de ‘Dikke Komrij’, de maatgevende bloemlezing Nederlandstalige poëzie van Gerrit Komrij. Leo Herberghs is in 2010 door de Provincie benoemd tot ‘Limburger van verdienste’.

Over ‘Dichter in Beeld’

‘Dichter in Beeld’ heeft tot doel dichters in de Limburgse openbare ruimte onder de aandacht te brengen. Voorbeelden van eerdere activiteiten zijn: het muurgedicht op de Anne Frankschool in Maastricht, de projectie van gedichten van Pierre Kemp op Plein 1992 in Maastricht, de gedichten van de vlamautomaat op de Markt van Maastricht en de plaatsing van een poëtische zwerfkei voor Leo Herberghs in Heerlen. Zie ook de website.

Reacties