Gistermiddag onthulde wethouder Nico Aarts de eerste roze afvalbak in Heerlen

Gistermiddag onthulde wethouder Nico Aarts de eerste roze afvalbak in Heerlen.

Daarmee gaf hij het startsein voor een verhalenspeurtocht die langs een twintigtal opgepimpte vuilnisbakken in het centrum van Heerlen voert. De gemeente liet deze verhalenspeurtocht ontwikkelen door de stichting HeerlensDNA om aandacht te vragen voor een schone leefomgeving, en richt zich daarbij voornamelijk op kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Vandaar dat de officiële onthulling gebeurde onder toeziend oog van kinderen van de basisschool Windekind uit Heerlen en met goedkeuring van Pancras, de mascotte van Heerlen Schoon.

Verhalenspeurtocht

Op 20 afvalbakken in en rond het centrum van Heerlen staan sinds gisteren stickers met een QR-code. Door deze QR-code in te scannen met een smartphone of tablet wordt een illustratie zichtbaar en een deel van het verhaal voorgelezen. Ook wijzen je verder naar de volgende afvalbak met het vervolg van het verhaal. Door de QR-codes in de juiste volgorde te scannen, kan het hele verhaal worden gevolgd. Voor het scannen van de QR-code moet wel een App op de smartphone of tablet zijn geïnstalleerd en is een (wifi)internetverbinding nodig.

Binkie ’t Blikje

Het startpunt van de speurtocht is de afvalbak in de Plaarstraat, op het pleintje bij de Morenhoek. De afvalbakken van de speurtocht zijn gemakkelijk te herkennen aan hun roze kleur. In het verhaal raakt Binkie het Blikje zijn vriendinnetje Pien de Petfles kwijt. Hij gaat naar haar op zoek en beleeft onderweg spannende avonturen met allerlei nieuwe vriendjes. Lukt het Binkie om zijn vriendinnetje terug te vinden? Als je benieuwd bent naar de afloop, kom dan meespeuren door Heerlen. Neem dan wel een smartphone of tablet mee met daarop een QR Scanner app, en eventueel een set oordopjes.

Heerlen Schoon

De verhalenspeurtocht is een onderdeel van de Campagne Heerlen Schoon. Hierin wil de gemeente samen met inwoners, ondernemers en partners de uitdaging aangaan om de stad schoon en netjes te houden. Meer informatie is te vinden op de speciale website van de gemeente Heerlen.

Reacties