Viaduct de Locht in Kerkrade 2 maanden eerder dan gepland weer open voor verkeer

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Sinds gisteren, donderdag 9 juli, is het aangepaste viaduct de Locht over de Buitenring Parkstad in aanleg in Kerkrade weer open voor verkeer. Dat is 2 maanden eerder dan in de planning lag.

De aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg had oorspronkelijk de ingebruikname van het viaduct en de afrondende werkzaamheden medio september gepland, maar kan de weg nu al vóór de zomervakantie voor het verkeer vrijgeven. Gedeputeerde Eric Geurts toont zich hierover verheugd: “Ik ben blij dat hiermee eerder dan verwacht de verbinding met Duitsland weer volledig is hersteld en bewoners, bedrijven én weggebruikers korter dan gepland overlast van de werkzaamheden ervaren”.

De Crombacherstraat is op dit moment weliswaar nog niet bereikbaar vanaf de Locht in verband met de laatste werkzaamheden die naar verwachting eind juli worden afgerond.

Afrondende werkzaamheden

Sinds gisteren 9 juli 2015 kan het verkeer weer in 2 richtingen over het viaduct, ook fietsers en bromfietsers. De omleidingsroute via de Crombacherstraat is daarmee vervallen.
De afrondende werkzaamheden starten op donderdag 9 juli en zijn eind juli 2015 afgerond. Na deze periode is de (eind)situatie rondom het viaduct de Locht bereikt.

In de periode van donderdag 9 juli t/m woensdag 22 juli 2015 wordt er geasfalteerd op de hoek van de Locht met de Crombacherstraat. Er is dan een voorrangsregeling van kracht. De Crombacherstraat is gedurende deze periode voor bestemmingsverkeer alleen via de Hamstraat bereikbaar en niet via de Locht:

Verkeerssituatie van 9 juli 2015 tot en met woensdag 22 juli 2015

Verkeerssituatie tijdens het asfalteren van donderdag 9 juli t/m woensdag 22 juli 2015

In de periode van woensdag 22 juli t/m vrijdag 31 juli 2015 wordt de tijdelijke aansluiting van de Hamstraat op de verlengde Crombacherstraat afgesloten. De Crombacherstraat is vanaf dat moment voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Locht. Dat is dan tevens de eindsituatie.

Reacties