Mooie video van mooi natuurgebied

Vanuit z’n interesse voor fotografie en film die hij van z’n vader erfde, liep Jan-Joost Snijders ongeveer 2 jaar geleden tegen time-lapse fotografie/film aan, in feite een combinatie van fotografie en film. Het duurde ongeveer een jaar voordat hij de techniek hiervan goed onder de knie had.

In de tussentijd ‘ontdekte’ hij ook de Brunssummerheide. Hij woonde al heel wat jaren op 5 minuten rijden van dit natuurgebied dat gewoon ontzettend mooi is. “Het gebied leent zich ook perfect voor het maken van time-lapse video’s”, zegt Jan-Joost, “omdat het uitgestrekt is en je bijna overal grote ‘partijen lucht’ kunt zien.

Ongeveer 3 maanden geleden startte hij met het maken van opnames van de Brunssummerheide. Minimaal 3 keer per week toog hij na zijn werk richting heide om de video’s te maken. Na 3 maanden, waarin ook heel veel opnames moesten worden overgedaan omdat je bij de time-lapse techniek erg afhankelijk bent van het licht en het weer, is uiteindelijk de videofilm ‘Brunssummerheide’ ontstaan.

“Met deze film wil ik iedereen laten zien hoe mooi dit gebied is, maar ook hoe indrukwekkend time-lapse fotografie/film kan zijn.”
Met beide stellingen kunnen we het alleen maar eens zijn, denk ik.

Reacties