Dag van het Sprookje: de Efteling komt naar Heksenberg

Sinds 2007 viert de Efteling op de zevende van de zevende ‘De Dag van het Sprookje’.

Dat is dit jaar dus voor de zevende keer. Om dit magische feit te vieren trekken de Kaatsheuvelse Sprookjesbosbewoners morgen het land in om 7 sprookjesachtige plaatsen met elkaar te verbinden en gaan ze op bezoek bij een aantal sprookjesachtige plaatsen in Nederland.

Heksenberg

Het mag dan ook geen verwondering wekken dat ‘Heks’ uit het Sprookjesbos morgen uiteraard op bezoek gaat in de wijk Heksenberg van de gemeente Heerlen. Daar overhandigt zij het plaatsnaambord aan de Heerlense kinderwethouder Guus van Kesteren en een Musketier van Kasteel Hoensbroek, die ook een stukje zal voorlezen.

Heksenpretje

Hierbij zijn 3 schoolklassen van basisschool Gerardus Majella, compleet met heksenhoeden, aanwezig die allemaal op de foto mogen met Heks en de Musketier. Plaats van handeling van dit ‘heksentreffen’ morgen tussen 13.45 en 14.30 uur is speeltuin ’t Heksenpretje, aan de Heigrindelweg 70 in Heksenberg – Heerlen.
Assepoester en Heks worden begeleid door een Efteling Kids Radio-team (op 7/7 precies 7 jaar oud!) en een YouTube-team met professionele cameramensen en materialen, om verslag te doen op ons YouTube kanaal.

7

7 juli is de officiƫle Dag van het Sprookje. Zeven is een magisch getal. Het is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht en in sprookjes vaak voorkomend. Denk aan de zeven dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zevenmijlslaarzen van Reus van Klein Duimpje.

Reacties