Binkie ’t Blikje maakt afval weggooien in Heerlen leuk!

Niet iedereen die rondscharrelt bij een prullenbak in Heerlen is per definitie een dakloze of zwerver. Zeker niet meer vanaf 9 juli aanstaande, want dan wordt het vooral voor de jeugd extra leuk om in het centrum van Heerlen afval weg te gooien in een afvalbak op straat. De kans is namelijk groot dat ze op een spannend verhaal worden getrakteerd!

Speurtocht

Twintig afvalbakken zijn vanaf die dag voorzien van een QR code. Wanneer je deze met een smartphone of tablet scant, neemt cartoonheld Binkie ’t Blikje je mee met een speurtocht op zoek naar zijn afvalvriendjes. Van bak naar bak leert hij kinderen welk afval waar weggegooid mag worden en waar alle bakken te vinden zijn.
De speurtocht is een onderdeel van het Stedelijk Plan Schoonhouden van de gemeente Heerlen, begeleid door Stichting HeerlensDNA.

Onthulling

Wethouder Nico Aarts onthult donderdag 9 juli om 14.00 uur de eerste Binkie afvalbak, en samen met kinderen van basisschool Windekind legt hij als eerste de route langs alle bakken af. Wil je zelf ook mee komen speuren? Vergeet dan niet een smartphone of tablet met daarop een QR Scanner app (en eventueel oordopjes) mee te nemen! De speurtocht start met de afvalbak op de Plaarstraat in het centrum Heerlen (achterzijde Q-park Putgraaf) en is vanaf 9 juli op elk gewenst moment zelf af te leggen.

De afvalbakken zijn te herkennen aan hun vrolijke roze kleur en de grote Binkie ’t Blikje sticker met QR code. De speurtocht bestaat in totaal uit 20 losse verhaaltjes, geschreven en verteld door Sandra Israel en ge├»llustreerd door De Verfraaiers.

Kun je niet wachten tot donderdag? Klik dan hier voor al vast 1 van de verhaaltjes.

Reacties