Loverboy ‘Valkenburgse zedenzaak’ krijgt 2 jaar gevangenis

​De rechtbank Limburg heeft de 21-jarige verdachte Armin A. in de zogenaamde ‘Valkenburgse zedenzaak’ een gevangenisstraf van 24 maanden met aftrek van het voorarrest opgelegd. Dat is 1 jaar minder dan wat het OM in totaal tegen hem had geëist.

Bewezen feiten

De man is veroordeeld voor mensenhandel. Hij heeft een minderjarig meisje uit Heerlen (toen 16 jaar oud) ertoe gebracht om seks tegen betaling te hebben met derden. Verdachte heeft haar compleet van hem afhankelijk gemaakt en gemanipuleerd. Daarnaast is verdachte veroordeeld omdat hij het minderjarig meisje onttrokken heeft aan het wettig gezag van haar ouders.

Omstandigheden

De rechtbank heeft bij het bepalen van de hoogte van de gevangenisstraf rekening gehouden met de rol van verdachte voorafgaand aan en tijdens de periode waarin het meisje als prostituee heeft gewerkt.
Loverboy Armin A. regelde (onder andere) de hotels, huurde de kamers waarin het meisje kon werken, onderhield contacten en maakte afspraken met klanten en hield haar voortdurend in de gaten als het meisje ‘aan het werk’ was.
Daarnaast rekent de rechtbank hem aan dat hij het kwalijke van zijn handelen niet inziet en geen enkel besef heeft van wat hij het slachtoffer heeft aangedaan.
Overigens liep verdachte nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling, waardoor de rechtbank besloot hem geen gedeeltelijke voorwaardelijke gevangenisstraf te geven.

Schadevergoeding slachtoffer

De rechtbank wijst de schadevergoeding aan het slachtoffer gedeeltelijk toe. Verdachte moet het slachtoffer €2500 betalen.

Rechtzaak tegen verdachte klanten

De rechtszaken tegen de verdachte klanten van het meisje beginnen komende woensdag 8 juli. Tijdens een regiezitting wordt dan in eerste instantie bekeken in hoeverre deze strafzaken openbaar zullen zijn. Het merendeel van de verdachten heeft via hun advocaten al laten weten zelf niet voor de rechter te zullen verschijnen in verband met de enorme belangstelling die van de media wordt verwacht.

Reacties