Tentoonstelling SUPERNOVA in Schunck* geopend

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Gisteravond is de tentoonstelling ‘SUPERNOVA – Een bizarre verzameling van rare gebeurtenissen’ officieel geopend.

Na een handvol sprekers, waaronder Fiedel van der Hijden van Cultura Nova en Hans Mommaas, leidde Han Bakker, voormalig Dogtroep-er en nu in de hoedanigheid van gastcurator van deze tentoonstelling, wethouder van Cultuur Barry Braeken rond langs de tentoongestelde memorabele momenten rond het 25-jarig bestaan van het Heerlens (straat)theaterfestival ‘Cultura Nova’. Ook Ezili, de ballonvrouw, half vrouw – half lucht, een creatie van Compagnie Plasticiens Volants die in 2013 tijdens Cultura Nova nog door het centrum van Heerlen zweefde, heeft tijdelijk domicilie gekozen in de hal van het Glaspaleis.

Archief

In een breder perspectief van internationale ontwikkelingen in theater en beeldende kunst in de publieke ruimte ziet de bezoeker een levend archief van documentair materiaal, nooit eerder vertoonde filmbeelden, kostuums en theatrale beelden en installaties van het befaamde theatergezelschap ‘Dogtroep’ en hun geestverwanten uit verschillende landen. Aangevuld met pop up-performances en her-uitvindingen door jonge kunst- en theatermakers van nu. Aangevuld met een uitgebreid programma van activiteiten die, net als de tentoonstelling, gratis toegankelijk zijn.

Deelnemende kunstenaars

Udo Akemann, Hoge Fronten / Lieke Benders, Yvonne Dröge Wendel, Dogtroep, Flup & Ju Bedrijf, Groupe F, Septimia Kuhlmann, Laika, [ o ] luclodder fotografie, Bri Manuel, Compagnie Plasticiens Volants, Thierry van Raay, Karen Sargsyan, Mette Sterre, Théâtre de la Mezzanine, Théâtre du Centaure, Klaus Tummers, Warner van Wely, Jos Zandvliet.

Te zien vanaf vandaag 27 juni tot en met 6 september 2015.

SCHUNCK* Glaspaleis: museum (-1) / vitrine (0) / expositieruimte (+1).
Gratis toegang.

Reacties