‘Retour à Ithaque’ komend weekend in Heerlen

In filmhuis De Spiegel is komend weekend de Limburgse première te zien van ‘Retour à Ithaque’, een Cubaanse speelfilm van Franse regisseur Laurent Cantet.

Verhaal

Vijf vijftigers brengen 12 uur samen door op een dakterras in Havanna. Samen halen deze vrienden mooie herinneringen op, maar daarmee komt ook oud zeer boven. We zien wat er van henzelf, hun levens en hun relaties is geworden. Vijf persoonlijke verhalen waaruit Cuba opdoemt als een armlastig land met een schizofreen verleden en een heel onzekere toekomst. Waarin niet het eiland van de toeristen te zien is met folklore en zonnige armoede, maar het Cuba van de Cubanen, vernederd door armoede en corruptie.

★★★★ Het Parool – ‘Een scherp portret van de Cubaanse desillusie’;
★★★★ De Volkskrant – ‘Een rake film over de valkuilen, mechanismen en kracht van vriendschap’.

Maak kans op een DVD-filmpakket

Als bezoeker van de voorstelling van ‘Retour à Ithaque’, de bijzonder rake film over de kracht van vriendschap, maakt u bovendien kans op een van de 2 DVD-pakketten van 5 films. Het pakket bevat ‘Borgman’ van Alex van Warmerdam en ‘Boven is het Stil’ van Nanouk Leopold. Maar ook de arte househit ‘The Selfish Giant’, de animatieparel ‘Kerity’ en de dansdocumentaire ‘Dancing Dreams’. U kunt meedingen door na de voorstelling uw filmkaartje voorzien van naam, telefoonnummer en e-mailadres in te leveren. Mocht u een van de 2 winnaars zijn, dan zult u dat begin juli persoonlijk te horen krijgen.

Retour à Ithaque is alleen te zien op zaterdag 27 juni om 20.00 uur, en zondag 28 juni om 14.00 uur.
Tijdig reserveren is aan te raden. Telefonisch via 045-5772279, alleen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur, maar u kunt ook online reserveren.

Reacties