RaboRonde Heerlen 2015, laatste dag van juli

De RaboRonde Heerlen is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Dit jaar zal de ronde verreden worden op de laatste dag in juli, vrijdag 31 juli.

Voor een dergelijk evenement is veel geld nodig. Geld dat vooral afkomstig is van sponsoren en van de gemeente Heerlen. Dit jaar wordt voor het eerst geprobeerd om ook het grote publiek hierbij te betrekken.

Crowdfunding

Via een crowdfundactie kan iedereen die dat wil een klein of minder klein bedrag overmaken naar de organisatie. Daar krijg je dan ook meteen iets voor terug. Afhankelijk van het bedrag (je kunt al meedoen vanaf € 10,-) varieert dat van een naamsvermelding op de site van de RaboRonde Heerlen tot een Boels bidon of een Amstel Radler pakket, een compleet arrangement of zelfs de koerstrui van de winnaar, inclusief het originele rugnummer.
Voor zover bekend is dit het eerste grote criterium dat met een dergelijke actie extra geld probeert binnen te halen. Dat extra geld zal uitsluitend worden besteed aan het verder opwaarderen van het rennersveld. Misschien staat dankzij de bijdrage van het publiek een bekende renner extra aan de start van de RaboRonde Heerlen.

Profcriterium groeit sinds 1990 uit tot wielerfeest

In 1990 drukte Peter Winnen als eerste winnaar zijn wiel over de finish tijdens de RaboRonde Heerlen. Ruim 25 jaar later is dit profcriterium niet meer weg te denken van de Nederlandse wielerkalender. Dit volksfeest bestaat uit diverse wieleractiviteiten en fietsprojecten voor de jeugd. Daarnaast is er ruimte voor Limburgs wielertalent. Het feest is compleet dankzij de goed verzorgde horeca-activiteiten rondom het bijzonder parcours van 1,6 kilometer dat zich dwars door het centrum van Heerlen en over de diverse horecapleinen slingert. Het deelnemersveld bestaat grotendeels uit Nederlandse toppers die vlak daarvoor de Tour de France hebben gereden.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is na 25 jaar nog steeds gratis, iets dat bij de na-Tourcriteriums haast een unicum is.

Programma

 • 15.00 uur   Rabo WielerPlaza geopend
  Kids Clinic (Go Cycling/Go for Gold Kids)
 • 18.00 uur   Reclamekaravaan
 • 18.30 uur   Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)
 • 19.30 uur   Finish en huldiging dames
  Reclamekaravaan
 • 20.00 uur   RaboRonde Heerlen (50 ronden= 80 km)
 • 22.00 uur   Finish en huldigingen
  Start festiviteiten op de horecapleinen

Alle informatie over de RaboRonde Heerlen, over de ‘crowfundactie’ en het actuele rennersveld is te vinden op de homepage van de RaboRonde Heerlen. En de ontwikkelingen zijn ook te volgen via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN.

Reacties