Theatervoorstelling ‘Stillen’

Een eetstoornis kom je niet in een vloek en een zucht te boven: dat kost tijd en het is meestal een lange, emotionele weg.

Theatermaker Maartje Wikkerink (Theatergroep Nachtbaard) weet er alles van. Op basis van haar persoonlijke ervaring met anorexia en boulimia nervosa, en de verhalen van vele lotgenoten, maakte ze de indrukwekkende voorstelling ‘Stillen’.

‘Stillen’ vertelt het verhaal van een meisje dat vecht voor haar herstel; voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen. In dit verhaal passeren verschillende fases van herstel en gloort het perspectief op een ander, beter leven. Het gaat over de scheiding van verstand en gevoel: hoofd en lijf. En over angst, hoop en vervulling.

Maartje Wikkering trekt daarvoor alles uit de kast: getekende figuren, filmpjes, projecties en muziek. Ze geven vorm aan de soms irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek. Tegelijkertijd wil ze het publiek vragen om de persoon achter de eetstoornis te blijven zien: “Blijf hopen op en vechten voor de volledige terugkeer van deze persoon.”

De voorstelling is geschikt voor iedereen die op de een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (gehad), als patiënt, naaste of hulpverlener. Na afloop is er een nabespreking.

Meer informatie en aanmelden

Donderdag 25 juni van 19.30 – 21.30 uur in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 Heerlen

Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst via het aanmeldformulier of telefonisch bij Mark Ahsmann: 088 – 506 9413.

Reacties

Cookieinstellingen