Pinkpop weer van start

Pinkpop 2014
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Qua bezoekersaantal is de eerste dag van Pinkpop 2015 misschien nog de rustigste, het weerbeeld daarentegen is dat allerminst.

Bij het opengaan van de toegangshekken om 13.00 uur was het al broeierig warm op het Megalandterrein in Landgraaf, en de verwachting is dat de temperatuur in de loop van de middag de tropische grens van 30 graden aardig zal benaderen.

Code geel: gevaarlijk weer

Maar toch zal de blik van Jan Smeets en de zijnen vooral gericht zijn op het einde van de middag, met de afloop van de vorige Pinkpop-editie nog in het achterhoofd. Het KNMI heeft voor de zuidelijke provincies namelijk tot aan het einde van de avond weercode geel afgegeven, en waarschuwt dat Noord-Brabant, Limburg en Zeeland vrijdagavond te maken krijgen met flink noodweer. Er is reƫle kans op onweersbuien, die op sommige plaatsen voor veel neerslag in korte tijd zorgen en gepaard kunnen gaan met hagel en/of felle windstoten. Er wordt vooral veel overlast verwacht in de Limburgse heuvels. Later in de avond neemt de kans op onweer af.

Het is te hopen dat het gereorganiseerde beveiligingssyteem op Pinkpop dit jaar niet meteen z’n vuurdoop krijgt door de onvoorspelbare grillen van de weergoden.

Morgen na de middag en overmorgen zou het fraai festivalweer worden, droog en zonnig, en niet al te warm (vooral zondag).

Reacties