Roda contracteert Kalezic voor de komende 2 seizoenen

Roda JC Kerkrade heeft vandaag definitief overeenstemming bereikt met Darije Kalezic over de functie van hoofdtrainer. De 45-jarige trainer tekent een contract dat hem in de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 aan Roda JC verbindt.

Kalezic was de afgelopen 2 seizoenen trainer van Jong PSV. Daarvoor was de BosniĆ«r als hoofdcoach actief voor Stockport County FC, SV Zulte Waregem en De Graafschap. In 2010 werd hij met de laatstgenoemde club kampioen van de Jupiler League. Bovendien werd hij toen verkozen tot beste trainer van de Eerste Divisie. Het seizoen daarop heeft hij zich met de club uit Doetinchem – zonder Play-offs – rechtstreeks weten te handhaven in de Eredivisie. Als trainer van Jong PSV won hij in het seizoen 2013-2014 een bronzen stier als beste trainer van de tweede periode.

Algemeen directeur Wim Collard: “Uiteraard zijn we erg blij dat we Darije voor de komende twee seizoenen hebben kunnen vastleggen. We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd en daaruit bleek al vrij snel dat hij past binnen de profielschets van Roda JC. Darije is een ervaren trainer met een goede visie over voetbal.”

Darije Kalezic wordt morgen (vrijdag) officieel gepresenteerd in het Parkstad Limburg Stadion.

Reacties