Wereldkampioen veldrijden naar Heerlens Hellegat

Tijdens de Boels Classic, Internationale Cyclocross Heerlen staat Mathieu van der Poel aan de start met de net verdiende regenboogtrui om zijn schouders.
De jongste wereldkampioen ooit bij de elite veldrijders, net twintig geworden, was net 1 jaar oud toen zijn vader Adrie in 1996 hetzelfde kunstje flikte.
De wereldkampioen is zaterdag 21 februari ‘live’ aan het werk te zien op het niets en niemand ontziende Hellegat-parcours in Heerlen-Zuid, in een schitterende omgeving met steile hellingen en dito afdalingen die iedereen die de wielersport een warm hart toedraagt uitnodigt om er zelf bij te zijn. De toegang is gratis.
Uiteraard staat ook Lars van der Haar, de nummer drie van het WK in Tabor in Heerlen aan de start, samen met de Belg Kevin Pauwels.

In de gecombineerde elite en belofte wedstrijd start ook Stan Godrie, de winnaar van de bronzen medaille tijdens het WK voor beloften.

Organisator Chris Tiekstra is blij met het Nederlandse succes: “Wij hebben jarenlang opgekeken tegen een Belgische overmacht op de diverse WK’s die wij bezochten. De laatste jaren werd echter duidelijk dat de nieuwe lichting Nederlanders in de toekomst voor succes zou gaan zorgen. Dat dit nu al gelukt is geeft aan dat het Nederlandse veldrijden sterk is. Voorlopig zal het spannend blijven tussen de Belgen en de Nederlanders. Voor ons evenement is het natuurlijk geweldig dat wij de eerste Nederlandse wereldkampioen bij de elite ook meteen aan de start hebben. Een kwestie van tijdig starten met de contractonderhandelingen.”

De Boels Classic / Internationale Cyclocross in Heerlen vormt tevens de finale van de KNWU Topcompetitie Cyclocross, waarvoor 12 wedstrijden worden verreden.

Bij de dames verschijnt Sanne Cant uit België aan de start die bij het wereldkampioenschap beslag wist te leggen op de zilveren medaille.
Zoals bekend zijn Marianne Vos, Yara Kastelijn en Sabrina Stultiens tijdens de Boels Classic op trainingskamp ter voorbereiding op het wegseizoen.

Programma 21 februari:

  • 10.00 – 10.40 uur Amateurs / Masters (Nationaal)
  • 11.00 – 11.30 uur Nieuwelingen (Finale KNWU Topcompetitie, Nat.)
  • 12.00 – 12.40 uur Junioren (Finale KNWU Topcompetitie, Nat.)
  • 13.00 – 13.45 uur Vrije training
  • 13.45 – 14.25 uur Elite Vrouwen / Vrouwen (Internationaal, Finale KNWU Topc)
  • 15.00 – 16.00 uur Elite Mannen / Beloften (International)

Reacties